22/8/12

Το μαυρισμένο δέρμα σου ξεφλουδίζει; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Ενώ αυτό το Καλοκαίρι τα κατάφερες και δεν κάηκες από τον ήλιο, ενώ απέκτησες ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, γυρνώντας όμως από τις διακοπές σου διαπίστωσες ότι το δέρμα σου αρχίζει να ξεφλουδίζει.

Όσο και αν θες να διατηρήσεις την ανάμνηση των διακοπών σου και μαζί το ηλιοκαμένο χρώμα της επιδερμίδας σου, το δέρμα σου προσπαθεί να αμυνθεί και να διορθώσει την βλάβη που έχει υποστεί από την ηλιακή ακτινοβολία.

Έτσι λοιπόν το δέρμα ξεφλουδίζει γιατί προσπαθεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που προκλήθηκαν από την έκθεση σου στον ήλιο, με αποτέλεσμα να βλέπεις την επιδερμίδα σου,ειδικά στο ντους, να ξεφλουδίζει εύκολα.


Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις;


  1. Αρχικά μην προσπαθήσεις να τραβήξεις το δέρμα που ξεφλουδίζει, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόλυνση. Τρίψε ελαφρά το δέρμα σου στο ντους με ένα μαλακό σφουγγάρι και αμέσως μετά ενυδάτωσε πολύ καλά την επιδερμίδα σου.
  2. Άλλος ένα τρόπος για να κάνεις ελαφριά απολέπιση και να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα, είναι να απλώσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σου και αφού κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ,να  πάρεις μια μαλακιά πετσέτα που θα έχεις βρέξει με χλιαρό νερό και να σκουπίσεις το δέρμα σου χωρίς να τρίψεις επίμονα.
    Ο σωστός τρόπος είναι να σκουπίσεις το δέρμα σου κινώντας την πετσέτα προς μια φορά.
  3. Το ξεφλούδισμα είναι ακόμη ένα σημάδι ότι η επιδερμίδα σου έχει αφυδατωθεί και χρειάζεται ενυδάτωση. Χρησιμοποίησε προϊόντα που θα ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα σου αλλά κατανάλωσε και πολύ νερό!
  4. Πάρε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν β-καροτένιο και αντιοξειδωτικά, και ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας.

Συμβουλή:

Το επόμενο Καλοκαίρι φρόντισε να καταναλώσεις πλούσιες τροφές ή συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε καροτένιο και αντιοξειδωτικά, ένα μήνα πριν την έκθεση σου στο ήλιο αλλά και κατά την διάρκεια.

Έτσι θα κάνεις το δέρμα σου πιο ανθεκτικό και το μαύρισμα σου θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου