4/7/12

Σημάδια Κακοποίησης. Μην τα Καλύπτεις! (+VIDEO)
Αυτή η ανάρτηση είναι διαφορετική από όλες τις άλλες που έχουν γίνει στην Μοντέρνα Σταχτοπούτα. Και εύχομαι να διαβαστεί και από γυναίκες που προσπαθούν να καμουφλάρουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους με μαντήλια, μακιγιάζ και καπέλα..

Η ενδοοικογενειακή βία, σωματική και ψυχολογική βία κατά των γυναικών είναι ένα έγκλημα που δυστυχώς διαπράττεται πίσω από πολλές κλειστές πόρτες!

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που προσπαθούν να κρύψουν τα σημάδια τους , είτε αυτά είναι σωματικά είτε ψυχολογικά, από φόβο ή γιατί κάθε φορά πιστεύουν, ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά..

Εσύ η ίδια λοιπόν πρέπει να σταματήσεις να καλύπτεις τα σημάδια σου, να μιλήσεις και να ζητήσεις βοήθεια! Υπάρχει τρόπος να σωθείς!


Κάλεσε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία είναι πανελλαδικής εμβέλειας και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο - 365 μέρες το χρόνο. 


Η τηλεφωνική γραμμή SOS στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας, υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνική συμβουλευτική σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής), διώκεται από το Νόμο.

Αν γνωρίζεις κάποιον που είναι θύμα εκφοβισμού, μην φοβηθείς να το πεις σε ένα γονέα, φίλο, δάσκαλο, αστυνομικό ή κάποιον άλλο που εμπιστεύεσαι.

Για πληροφορίες μπες εδώ 
 http://www.isotita.gr/index.php/docs/c41Μίλα.. μην κρύβεσαι και μην φοβάσαι....
Αν γνωρίζεις κάποιο περιστατικό, βοήθησε τον συνάνθρωπο σου..
Μην γίνεσαι συνένοχος στο έγκλημα..
Η γνωστή αυτοδίδακτη μακιγιέρ 
Lauren Luke στο δημοφιλές της κανάλι στο youtube ανεβάζει πολλά  βίντεο με οδηγίες μακιγιάζ.

Αυτήν την φορά βγήκε με σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, δείχνοντας πως μπορείς κάποιος να τα καλύψει....    Με τίτλο : Πως να φαίνεσαι ¨καλύτερα¨ το επόμενο πρωί.
Στο τέλος του βίντεο, ένας θόρυβος που δείχνει ότι ο άνθρωπος που την κακοποιεί επιστρέφει, την κάνει να κλείσει βιαστικά την κάμερα.

Τα σημάδια στο πρόσωπο της 
Lauren Luke, ήταν ψεύτικα και το βίντεο δημιουργήθηκε, μόνο και μόνο για να αφυπνίσει όσες προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα που βιώνουν, από το περιβάλλον τους.

Μάλιστα η ίδια εκμυστηρεύτηκε, ότι μπορεί τα σημάδια στο πρόσωπο της να ήταν ψεύτικα στο βίντεο, όμως τα συναισθήματα που ένιωσε ήταν αληθινά, αφού και η ίδια έχει ζήσει προσωπικά την ίδια κατάσταση.

Δες το βίντεο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου