16/1/12

Η Γαλλική Πλεξίδα Ψαροκόκαλο! Οδηγίες πως να την κάνεις!
Η πλεξίδα ψαροκόκκαλο είναι το χτένισμα που έχει αγαπηθεί πολύ,από πέρυσι το Καλοκαίρι και συνεχίζει να είναι από τα χτενίσματα που προτιμούν πολλές γυναίκες!


Έκτος ότι η πλεξίδα ψαροκόκαλο είναι εντυπωσιακή σαν αποτέλεσμα , είναι ένα χτένισμα κατάλληλο για όλες τις ώρες,από βραδινές εξόδους μέχρι και το πρωί στην δουλειά ή στο γραφείο!

Αυτήν την φορά θα μάθεις οδηγίες, πως μπορείς να φτιάξεις την πλεξίδα ψαροκόκαλο, σαν γαλλική πλεξίδα.


Οδηγίες.

Ξεκίνα από την κορυφή ,(από το σημείο που θα ξεκινάει η γαλλική πλεξίδα) ,πάρε μια τούφα μαλλιών και χώρισε την σε 2 μέρη.
Έτσι θα κρατάς στα χέρια σου σου 2 μισά, ένα αριστερό μισό και ένα δεξί μισό.

Πάρε μια μικρή τούφα από την άκρη του αριστερού μισού και πρόσθεσε την, (περνώντας από πάνω), στο δεξί μισό, επανέλαβε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Πάρε δηλαδή, μια μικρή τούφα από την άκρη του δεξιού μισού και πρόσθεσε την στο αριστερό μισό..

Αυτή είναι η κανονική πλέξη της πλεξίδας ψαροκόκαλου.

Τώρα, επειδή η πλεξίδα θα είναι γαλλική, την δεύτερη φορά που θα ξεκινήσεις πάλι την ίδια διαδικασία  από την αρχή, δηλαδή, όταν θα ξαναπάρεις μία μικρή τούφα από το αριστερό μισό και το προσθέσεις στο δεξί μισό, επιπλέον θα φέρεις και μια τούφα μαλλιών από τα πλάγια και θα την προσθέσεις και αυτήν στο αριστερό μισό. Το ίδιο και από την άλλη.

Θα επαναλαμβάνεις συνέχεια την ίδια διαδικασία, μέχρι να πλέξεις όλα τα μαλλιά σου μέχρι το λαιμό.

Τα υπόλοιπα μαλλιά-(την αλογοουρά που μένει), θα τα πλέξεις κανονικά σαν ψαροκόκαλο μέχρι να φτάσεις στο τέλος ή αν τα μαλλιά σου δεν είναι πολύ μακρυά, στερέωσε με ένα λαστιχάκι στο σημείο που τελείωσε η γαλλική.

Δεν την διαδικασία αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί.


4 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία η γαλλική πλεξούδα, και η έκδοση σε ψαροκόκαλο.Θα χαρώ να περάσεις και από το δικό μου blog στο Happy LittleDots!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αυτο ηθελα φιλεναδα αλλα μου φενεται δυσκολο να το κανω θα προσπαθησω μια τωρα και θα σου πω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/6/13

  να χα και εγω πολλα μαλια να γινοτανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή