7/12/11

Μάθε πως να διακρίνεις τις πιο Άνετες Ψηλοτάκουνες Γόβες. Τα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να επιλέξεις σωστά.Οι ψηλοτάκουνες γόβες είναι κατεξοχήν το σύμβολο τις θηλυκότητας.

Κάποιες γυναίκες μπορούν να περπατούν πάνω στις γόβες αρκετές ώρες λες και γεννήθηκαν πάνω σε αυτές, κάποιες απλά αντέχουν τόσο όσο χρειάζεται για μια εντυπωσιακή εμφάνιση και άλλες θεωρούν τις ψηλοτάκουνες γόβες σαν extreme sports και τις αποφεύγουν τελείως!

Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλες οι γόβες δεν έχουν την ίδια άνεση. Υπάρχουν γόβες που είναι πιο βολικές στα πόδια, από κάποιες άλλες.

Αν λοιπόν σκοπεύεις στο μέλλον να αγοράσεις ένα νέο ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες, τότε μάθε πως να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά εκείνα ώστε οι γόβες να μην σε κουράζουν και να μπορείς να τις φοράς με περισσότερη άνεση.

Το σωστό μέγεθος

Το πιο βασικό είναι να φοράς το σωστό μέγεθος. Πριν δοκιμάσεις ένα νέο ζευγάρι γόβες, να θυμάσαι ότι τα πόδια μας πάντα τις απογευματινές ώρες είναι πιο πρησμένα σε σχέση με τις πρωινές ώρες που είναι ξεκούραστα.
Όταν λοιπόν δοκιμάσεις ένα νέο ζευγάρι γόβες , καλύτερα να το κάνεις τις απογευματινές ώρες για να επιλέξεις έτσι το πραγματικό μέγεθος που θα σου προσφέρει άνεση και δεν θα πιέζει το πόδι σου.

Η κλήση του τακουνιού

Το τακούνι στηρίζει το βάρος όλου του σώματος μας, γιαυτό θα πρέπει να έχει την σωστή κλήση ώστε το κέντρο βάρους να είναι ισορροπεί το σώμα.
Η σωστή κλήση τακουνιού εκτός από σταθερότητα θα σου προσφέρει και άνεση στο περπάτημα.

Δίπλα στην εικόνα μπορείς να διακρίνεις την σωστή κλήση που πρέπει να έχει το τακούνι.


Η φιάπα


Φιάπα ονομάζεται η υπερυψωμένη σόλα στο μπροστινό μέρος της γόβας.
Κάποιες γόβες έχουν εσωτερικά την φιάπα και σε κάποιες άλλες είναι εμφανής.
Το θετικό που σου προσφέρει η φιάπα είναι ότι αν για παράδειγμα το τακούνι σου έχει ύψος 12 εκ. και η φιάπα 3 εκ, ουσιαστικά εσύ νιώθεις στο περπάτημα μόνο τα 12-3 = 9 εκ.

Ενώ, οι γόβες που δεν έχουν φιάπα, είναι πιο κουραστικές επειδή το πόδι έχει ακριβώς τέτοια κλήση όση είναι το τακούνι.


Σταθερότητα

Υπάρχει ένα τεστ που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις αν οι  γόβες θα έχουν σταθερότητα στο περπάτημα.
Τοποθέτησε την γόβα σε μια επίπεδη επιφάνεια, πχ ένα τραπέζι, και με το χέρι σου δώσε μια ώθηση στο πίσω μέρες της γόβας. Αν η γόβα αρχίσει να πάλλεται δεξιά αριστερά, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο σταθερή. Αντίθετα , αν παρ όλη την ώθηση που της δώσεις παραμείνει σταθερή και δεν πάλλεται, τότε σημαίνει ότι και στο περπάτημα θα σου προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα.

Επίσης, πιο σταθερές είναι οι γόβες που το μπροστινό μέρος της σόλας ακουμπά τελείως το έδαφος. Σε αντίθεση, εκείνες που έχουν μπροστά μια κλήση προς τα επάνω, κουράζουν περισσότερο και δεν ισορροπούν τόσο την κλήση του ποδιού.

8 σχόλια:

 1. MΣ,πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η ανάρτησή σου!
  Παλιότερα πάντα φορούσα ψηλοτάκουνα,τώρα με κουράζουν,άλλωστε δεν ενδείκνυνται για χωριό,αλλά θέλω οι γόβες μου να είναι άνετες,όποτε τις φορώ.
  Ευχαριστώ-φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες συμβουλές αγαπημένη! Τα φιλιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντως φίλη όντως η επιλογή γόβας είναι δύσκολη περίπτωση...Χρήσιμα όλα τα παραπάνω...Καλή συνέχεια!Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. pragmatika polu hrisimo post!
  thanx for sharring!
  kisses!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωστή!
  Και όσο πιο χοντρό το τακούνι τόσο πιο άνετες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Para poli wraio post...poli xrisimes simvoules gia mas pou forame psilotakouna!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολυ χρησιμες συμβουλες and thanks for sharing!! filiaaa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανήκω στην τρίτη κατηγορία,αν ποτέ βρω γόβα που να πληροί ταυτόχρονα όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ίσως ανέβω κατηγορία και πάω στη δεύτερη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή