14/10/11

Χρώματα μαλλιών και Χρωματολόγιο. Ποιο Χρώμα Μαλλιών σου ταιριάζει;Όταν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή στην εμφάνιση μας, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στο να αλλάζουμε χρώμα μαλλιών.

Ξεφυλλίζουμε περιοδικά ή βλέπουμε στην τηλεόραση τα μαλλιά από διάφορες επώνυμες για να πάρουμε ιδέες και στο τέλος, μας γεννιούνται πάντα σε όλες οι ίδιες απορίες!

-Αν επιλέξω ένα χρώμα από το χρωματολόγιο θα βγει ακριβώς αυτό το χρώμα στα δικά μου μαλλιά;

-Ποιο χρώμα μου ταιριάζει;

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά!

 

Το μυστικό για να βρεις το σωστό χρώμα που σου ταιριάζει, κρύβεται σε 2 πράγματα.

1) Στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σου και
2) Στην απόχρωση της επιδερμίδας σου.

Η απόχρωση του φυσικού σου χρώματος ορίζεται από μια διεθνής κλίμακα αποχρώσεων, η οποία δηλώνει το πόσο σκούρο είναι το φυσικό σου χρώμα.
Οι διαβαθμίσεις είναι από το 1 (πολύ σκούρο) μέχρι το 10 ( πολύ ανοιχτό).

Δες τον πίνακα για να καταλάβεις.Αν έχεις προσέξει ακόμη και οι βαφές ,επαγγελματικές και μη, έχουν ένα αριθμό  για να δηλώσουν το χρώμα, π.χ. 7/63 ή 7.63.Συγκεκριμένα, το πρώτο ψηφίο σε ένα αριθμό βαφής (στο παράδειγμα το 7) δηλώνει το πόσο σκούρο είναι το χρώμα.

Αν το φυσικό σου χρώμα είναι στο 4 και θες να αποκτήσεις μια απόχρωση στο 8 για παράδειγμα, αντιλαμβάνεσαι ότι ο κομμωτής σου πρέπει να κάνει μια προεργασία στις χρωστικές της τρίχας για να βγει το χρώμα που επιθυμείς. Μην ξεχνάς ότι, τα μαλλιά δεν είναι λευκό χαρτί και ότι όποιο χρώμα επιλέξουμε να τα βάψουμε, θα βγει ακριβώς το ίδιο στα μαλλιά όλων των γυναικών!

Προσοχή, αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα και θες να αλλάξεις απόχρωση ,πάλι πρέπει να αφαιρεθούν οι χημικές χρωστικές, της βαφής αυτή τη φορά, για να μπορεί να περαστεί το νέο χρώμα. Γι αυτό πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία κομμωτή, ώστε με μια συγκεκριμένη διαδικασία να ’’πλύνει’’ την προηγούμενη βαφή από τα μαλλιά σου ώστε να περάσει την νέα.

Το επόμενο στάδιο είναι να βρεις σε ποιο τόνο πρέπει να είναι η απόχρωση του χρώματος ώστε να σου ταιριάζει!


Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τόνοι χρωμάτων: τα ψυχρά, τα ζεστά και τα φυσικά-ουδέτερα χρώματα! Έχει μεγάλη σημασία να βρεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν, ώστε το χρώμα που θα επιλέξεις να μην φαίνεται ξένο, να μην σε χλομιάζει ή να σου σβήνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αν θες για παράδειγμα, να βάψεις καστανά τα μαλλιά σου πρέπει να γνωρίζεις αν σου ταιριάζουν οι ζεστές ή οι ψυχρές αποχρώσεις του καστανού και ανάλογα στην συνέχεια να βρεις το χρώμα που επιθυμείς από το ανάλογο χρωματολόγιο.


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις.

1. Παρατήρησε ποια χρώματα ρούχων σου πηγαίνουν καλύτερα.
Αν σου ταιριάζουν ψυχρά χρώματα ή ζεστά χρώματα τότε αντίστοιχα ανήκεις και στην ίδια κατηγορία τόνου δέρματος και μαλλιών.
Η φωτογραφία δίπλα, σου υποδεικνύει ποια χρώματα ανήκουν σε κάθε κατηγορία.

2. Κοίτα στο φως της μέρας το χρώμα που έχουν οι φλέβες σου στο εσωτερικό του καρπού σου. Αν οι φλέβες σου φαίνονται να είναι προς το πράσινο χρώμα (και όχι μπλε) τότε ανήκεις στις κατηγορία με τα ζεστά χρώματα, ενώ αν το χρώμα τους είναι μπλε, τότε είσαι στην κατηγορία με τα ψυχρά.

3. Άλλος τρόπος είναι να παρατηρήσεις τι κοσμήματα σου πάνε περισσότερο. Αν φορέσεις ένα χρυσό βραχιόλι στο καρπό σου και παρατηρήσεις ότι χρωματικά ταιριάζει περισσότερο στο δέρμα σου, από ότι ένα ασημένιο, τότε ανήκεις στα ζεστά χρώματα, αν όμως σου ταιριάζουν τα ασημένια τότε ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις.

4. Παρατήρησε το δέρμα σου ποια αντίδραση έχει όταν εκτίθεσαι στον ήλιο. Αν μαυρίζεις εύκολα τότε σημαίνει το δέρμα σου έχει ζεστή απόχρωση ενώ αν το δέρμα σου γίνεται περισσότερο ροζ ή κοκκινίζει με τον ήλιο, τότε ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις.

Τα ουδέτερα-φυσικά χρώματα είναι οι φυσικές αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όσες έχουν ουδέτερη επιδερμίδα και μπορούν να επιλέξουν σχεδόν τα πάντα. Βρες το χρώμα μαλλιών που σε κολακεύει περισσότερο, ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

Δέρμα σε ζεστούς τόνους

+ Τα χρώματα μαλλιών που σου ταιριάζουν περισσότερο  είναι σκούρα -ζεστά καφέ, καστανοκόκκινα, ζεστές χρυσές και κόκκινες ανταύγειες. Οποιοδήποτε χρώμα που έχει βάση κόκκινο-πορτοκαλί θα σου ταιριάζει. Επιπλέον σου ταιριάζουν και οι Χάλκινες και πυρρόξανθες ανταύγειες.


- Να αποφύγεις αποχρώσεις του μπλε-βιολετί αλλά μπεζ και σταχτιές αποχρώσεις!
Δέρμα με ψυχρούς τόνους.

+ Αν ανήκεις στην κατηγορία με τις ψυχρές αποχρώσεις τότε σου ταιριάζουν τα μαύρα-κορακί, ψυχρά σταχτί χρώματα, ψυχρά ξανθά με διαβαθμίσεις από mink σε πλατινέ αλλά και το λευκό του πάγου. Προτίμησε σαν βάση, χρώματα σε φυσικές, σταχτί και μπεζ αποχρώσεις. Αν θες να κάνεις ανταύγειες προτίμησε σταρένιες, μελί ή σταχτί αποχρώσεις.
Αν σου αρέσουν τα λίγο ασυνήθιστα χρώματα είσαι από τις τυχερές αφού τα έντονα κόκκινα τα burgundy κόκκινα- μπορντό και τα μωβ σου ταιριάζουν απόλυτα!- Απέφυγε τα χρώματα με χρυσούς κίτρινους και μπρονζέ τόνους, αφού θα σε χλομιάζουν πάρα πολύ!

Τώρα μπορείς να δεις στο παρακάτω χρωματολόγιο τις αποχρώσεις που περίπου θα βρεις στις επαγγελματικές βαφές.

Χρησιμοποίησα ως παράδειγμα το χρωματολόγιο της Majirel.Συμβουλές

1.Μην κάνεις απότομες αλλαγές στα μαλλιά σου. Αν από μελαχρινή θες να γίνεις ξανθιά, καλύτερα είναι να κάνεις σταδιακά την αλλαγή. Μια πολύ καλή λύση είναι οι ανταύγειες.

2.Αν βάφοντας μόνη σου στο σπίτι τα μαλλιά σου δεν σου βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην προσπαθήσεις να το διορθώσεις μόνη σου. Το πιο πιθανό είναι να κάνεις χειρότερο κακό! Καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα επαγγελματία κομμωτή, που έχει τις γνώσεις να βρει την λύση.3.Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα φρόντισε πριν τα βάψεις, να κάνεις για ένα διάστημα μάσκες για ενυδάτωση και αναδόμηση.

4.Αν δεν είσαι διατεθειμένη να βάφεις συχνά την ρίζα σου, διάλεξε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου.

5.Τέλος να θυμάσαι πάντα ότι, το χρώμα των μαλλιών είναι η κορνίζα του προσώπου σου! Φρόντισε να επιλέγεις χρώματα που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου.


Ακολουθεί και το 2ο Μέρος:

Μεγάλος Κατάλογος με χρώματα μαλλιών για να πάρεις ιδέες και να επιλέξεις.


Επιπλέον σας προτείνουμε....


   
Διάβασε επιπλέον                 


310 σχόλια:

 1. teleia exw hdh antavgies se mwv kai mou pane ta psyxra xrwmata opote eimai mesa :D
  Na exeis ena kalo savvatokyriako :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΣ,πολύ καλές οι συμβουλές σου,πόσο βοηθούν!
  Αν και μελαχρινή,προς το ξανθό τα βάφω,αλλά χωρίς ντεκουπάζ κι έτσι δεν βγαίνει ανοιχτό χρώμα-είναι ένας δικός μου χρωματισμός,που τον βρήκαμε με την κομμώτρια από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
  Περιμένω τη συνέχεια.
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολύ ωραίο ποστ και ενημερωτικό! έχω ένα χάλκινο χρώμα στα μαλλιά μου το οποιο όντως ταιριάζει πολύ σε δερματα σε ζεστές αποχρώσεις! καλο ΣΚ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. nice post! egw to exw polla xronia xalkino alla to exw vare8ei twra teleutaia k lew na to gurisw se portokali ths tamta h mwv!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και εγω αυτη τη μαρκα χρησιμοποιησα το 9,13 και βγηκε πολυ καλο αλλα οχι αυτο που ηθελα...Θελω κατι πιο ξανθο και οχι τοσο μελι...Θα μου αρεσε να κανω κατι σαν το 9,31..Μπορω να το κανω απευθειας η καλυτερα να κανω το 9; Θα εχω χρωματισμους; Το φυσικο μου ειναι καθαρο 7.Αν μπορειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η διαφορά του 9.13 που έκανες με το 9.31 είναι ότι το 9.31 ανήκει στα ζεστά.. Και τα δύο κυμαίνονται στην απόχρωση του 9, απλά αλλάζει ο τόνος.. Μπορείς να το αλλάξεις, αφού θα είναι παραπλήσιο..

  Το σκέτο 9 είναι πιο φυσικό..
  Να θυμάσαι ότι καμμιά φορά το χρώμα στο χρωματολόγιο δεν βγαίνει αριβώς το ίδιο στα δικά μας μαλλιά..

  Αν 2 γυναίκες βάλουν την ίδια ακριβώς βαφή δεν θα βγεί το χρώμα ίδιο και στις δύο..
  Ίσως χρειαστεί μέχρι να βρεις αυτό που σε ικανοποιεί να αλλάζεις παραπλήσιους τόνους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση..Ήθελα να ρωτήσω και κατι ακόμα? Πότε να κανω την αλλαγη χωρίς να βλάψω τα μαλλιά μου; Να περιμένω κανα μηνα; Η θα έχει βγει πολύ η ρίζα και θα χαλάσει το αποτέλεσμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για να ξαναβάψεις τα μαλλιά σου πρέπει να αφήσεις το λιγότερο 2 εβδομάδες να περάσουν και σε αυτό το διάστημα να κάνεις μάσκες και να μην τα ταλαιπωρείς πολύ τα μαλλιά σου αυτό το διάστημα όσο μπορείς..

  Είναι η πρώτη φορά που έβαψες τα μαλλιά σου; Δηλαδή το 9.13 που πέρασες ήταν πάνω στο φυσικό σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ναι εντελώς φυσικό το χρώμα και προσφάτως κουρεμένα.Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές..Σκέφτηκα να τα αφήσω έτσι για κανά μήνα και μετά να τα περάσω με φυσικό τόνο 9 ή 10.Γιατί νομίζω ότι το 9 αυτής της εταιρίας είναι λίγο πιο σκούρο από άλλες.Και πάλι ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ σε ευχαριστώ για την επίσκεψη σου.. Καλή εβδομάδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος4/4/12

  εχω βαψει τα μαλλια μου μαυρα πριν απο 3 μηνες.Τωρα θελω να τα κανω καστανοκκοκινο ανοιχτο σαν τη Σισσυ.ΕΧΟΥΝ ανοιξει πολυ απο τα λουσιματα .Τι πρεπει να΄κανω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Για να κάνεις αυτήν την αλλαγή πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείς σε κομμωτή.. Το μαύρο χρώμα για να αλλάξει πρέπει να γίνει μια ειδική διαδικασία για να φύγουν οι χρωστικές της βαφής ώστε να μπορεί να πιάσει το νέο χρώμα..
  Όσο και να έχουν ανοίξει τα μαλλιά σου δεν μπορείς κατευθείαν να περάσεις βαφή..
  Επίσης δεν σου συνιστώ καθόλου να δοκιμάσεις μόνη σου ντεκαπάζ ή αλλα διαδικασία γιατί μπορείς να καταστρέψεις τα μαλλιά σου!
  Μόνο σε κομμωτήριο θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος25/4/12

  Γεια σας. Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Την παρασκευή θα βάψω τα μαλλιά μου κόκκινα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι απόχρωση θα μου πηγαίνει. Θέλω βέβαια κάποιο σκούρο κόκκινο και όχι κάποιο έντονο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αν έχω ζεστό ή ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Λοιπόν, τα μαλλιά μου είναι πολύ σκούρο καστανό,στην ουσία μαύρο. Τα μάτια μου είναι πράσινα. Μαυρίζω σχετικά εύκολα αλλά πολλές φορές δεν μπορώ να αποφύγω το στάδιο του κοκκινίσματος. Το δέρμα μου πολλές φορές φαίνεται χλωμό και νομίζω πως έχει απόχρωση κοντά στο κίτρινο. Νομίζω πως στα ρούχα μου πάνε τα χρώματα από την ψυχρή κατηγορία των χρωμάτων και οι φλέβες μου στο φως φαίνονται περισσότερο πράσινες παρά μοβ. Δηλαδή από την μία πλευρά μου φαίνεται χλωμό και νιώθω ότι τα πορτοκαλί και τα χρυσά με κάνουν να φαίνομαι κάπως περίεργη και από την άλλη ξέρω πως δεν θα μου πήγαιναν οι αποχρώσεις που πάνε στις κοπέλες με κάτασπρο δέρμα. Οπότε, βοήθεια please... Αν χρειάζεται και καμιά φώτο πείτε μου να σας στείλω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος25/4/12

  ουπς... ήμουν μέσα από το προφίλ του αγοριού μου και δεν το είχα παρατηρήσει.... Ελένη εδώ :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος1/5/12

  Γειά σας,θα ήθελα να σας ρωτήσω;t χρώματα θα μου πήγαιναν περισσότερο για να βάψω τα μαλλιά μου αφού έχω πολύ λευκή επιδερμίδα και πράσινα μάτια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @georgepapa5
  Αρχικά συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά τα σχόλια από τους αναγνώστες είναι τόσα που κάποιες φορές μας ξεφεύγουν κάποια.

  Από την περιγραφή σου πιστεύω είσαι στις ζεστές αποχρώσεις!

  Αν θες οποιαδήποτε βοήθεια αν ακόμη δεν έχεις κάνει την αλλαγή περιμένω το σχόλιο σου για να βοηθήσω!

  Συγνώμη και πάλι για την καθυστερημένη απάντηση..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος
  Με πράσινα μάτια και λευκή επιδερμίδα θα σου πήγαινε πολύ πιστεύω μια ανοιχτόχρωμη καστανοκόκκινη απόχρωση! Θα τόνιζε ιδιαίτερα τα μάτια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος15/6/12

  Εγω εχω μελαμψο δερμα κανονικο δηλαδη ουτε πολυ σκουρο ουτε πολυ ανοιχτο.Εχω βαρεθει το σκουρο καστανο και ηθελα κατι πιο ανοιχτο.Μου αρεσουν πολυ τα ξανθα μαλλια αλλα δεν μου πηγαινουν.Θα ηθελα κατι προς το μελι αλλα φοαβμαι μηπως βγουν πολυ ξανθα.Δεν θελω να κανω καμια ακραια αλλαγη αλλα θα ηθελα κατι προς το ξανθο το οποιο να εχει και καστανο μεσα.Μια λυση πιστευω πως ειναιτο καστανοξανθο αλλα νομιζω πως θα κυριαρχει το καστανο πιο πολυ.Ανηκω στην κατηγορια των ζεστων χρωματων.Απλως θελω κατι με ξανθο και καστανο.Αν μπορεις απαντησε μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Θα σου πρότεινα να κινηθείς προς την απόχρωση 8.Για παράδειγμα 8.31

  Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του ξανθού, που μπορείς να βρεις.. Το πολύ ανοιχτό μπορεί να μην ταιριάζει με την σκούρα επιδερμίδα σου.. αλλά το 8.3 παράδειγμα πάλι θεωρείται ξανθό αλλά είναι πιο μελί και πιστεύω θα σου πηγαίνει..

  Αν δεν θες μονοχρωμία μπορείς να κάνεις επιπλέον πιο ανοιχτές πολύ λεπτές ανταύγειες, που θα φαίνονται πολύ φυσικές ή για μοντέρνα εκδοχή να ανοίξεις μόνο τις άκρες σου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος19/6/12

  θελω λιγη βοηθεια!ειμαι 16 κ εχω κανει ανταυγειες ξανθες(φυτικη βαφη),αλλα επειδη δεν τις περασε η κομμωτρια με ντεκαπαζ ειναι κιτρινες κ φαινομαι πολλη χλομη!!Ετσι η μαμα μ,μ ειπε ν αποφασισω ν βαψω τα μαλλια μ ενα χρωμα π μ αρεσει κ θελω ν τ βαψω οπως η Κέιτ Μπλάνσετ στον Μπεντζαμιν Μπατον(σκουρο κοκκινο)!πιστευω θ μ παει..αλλα θελω ν μ πειτε αμα ξερει καμια σας τ ακριβες νουμερο των μαλλιων της!!πλιζ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις ακριβώς το χρώμα.. Να πλησιάσεις μπορεί... Να δεις από κοντά το χρωματολογιο που έχει η κομμωτρια σου και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει..

  Πάντως το κόκκινο που έχει η ηθοποιός δεν θεωρείται κόκκινο σκούρο αλλά χάλκινο.
  Θα σου πρότεινα όμως να μην περάσεις από τώρα όλα τα μαλλιά σου με ένα χρώμα..

  Καλύτερα να κάνεις ανταύγειες παρά να περάσεις όλα τα μαλλιά σου με μόνιμη βαφή.. Σκέψου ότι μετά θα πρεπει να τα βαφεις συνέχεια και είναι κρίμα να μπεις από τώρα σε τέτοια ταλαιπωρία για τα μαλλιά σου..
  Ή έστω ζήτα στην κομμώτρια σου να περάσει μόνο τις αντάγευειες που έχεις ήδη κάνει με φυτικό χρώμα για να τις σκουρύνεις λίγο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. θελω την γνωμη σου
  εχω γαλαζια-γκρι ματια και ειμαι φυσικη καστανοξανθη αλλα τα εχω βαψει μαυρομπλε εδω και ενα χρονο και απο οτι μου εχουν πει και μπορω να δω,μου πανε παρα πολυ γιατι τονιζουν τα ματια μου,ομως θελω να κανω μια αλλαγη και να τα κανω ξανθα(σε κομμωτηριο εννοειται)επισης ανηκω στους ψυχρους τονους.ποια αποχρωση του ξανθου θα μου πηγαινε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Επειδή ανήκεις στους ψυχρούς τόνους τα ξανθά που σου ταιριάζουν είναι σταχτί και πλατινέ αλλά για να τονίζονται τα μάτια σου θα πρεπει να επιλέξεις μια σκούρα ψυχρή απόχρωση του ξανθού.
  Δηλαδή καλύτερα να κινηθείς σε απόχρωση του 9 παρά του 10 που είναι πολύ ανοιχτό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. vicky28/6/12

  Δεν εχω ξανα βαψει τα μαλλια μου..το φυσικο μου ειναι γυρω στο 8 και 8ελω να κανω μια αναμειξη το ξαν8ο μελι με φυσικο χαλκινο...!Δν ξερω ομως ποσο οξυζενε να βαλω..!Ισχυει οτι αν βαψω τελικα τα μαλλια μου 8α μπορω να τα κανω πιο ευκολα χτενισματα..?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Θα ξεκινήσω vicky με το τελευταίο σου ερώτημα!
  Δεν πιστεύω ότι αν αλλάξεις το χρώμα σου θα μπορείς πιο εύκολα να κάνεις χτενίσματα..
  Ίσως έχει απλά ακούσει ότι στα πιο ανοιχτά μαλλιά τύπου ξανθό τα χτενίσματα δείχνουν περισσότερο τις λεπτομέρειες τους αλλά και πάλι δεν συμφωνώ καθόλου!

  Όσον αφορά με το οξυζενέ που ρωτάς θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις 20άρι, αλλά αν θα κάνεις πρώτη φορά βαφή μην τα βάψεις μόνη σου!
  Επίσης αν δεν γνωρίζεις από βαφές, μην κάνεις συνδυασμό από 2 βαφές όπως μου γράφεις.. Μόνο στα κομμωτήρια έχουν τις γνώσεις και γνωρίζουν ακριβώς πως να συνδυάσουν τα χρώματα.

  Αν πάλι θες να κάνεις μόνη σου σπίτι την βαφή, επέλεξε ένα χρώμα στην απόχρωση που θες και ακολούθησε τις οδηγίες..

  Τέλος θα σου έλεγα να ζητήσεις την βοήθεια από μια φίλη σου στο να περάσεις την βαφή ειδικά αν θα είναι η πρώτη φορά, για να είσαι σίγουρη ότι θα περαστεί ομοιόμορφα και δεν θα κάνεις μπαλώματα..

  Ελπίζω να βοήθησα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. vicky28/6/12

  Σε ευχαριστω πολυ..:)..Οσον αφορα το τελευταιο μου ερωτημα...δν αναφερομουν στο χρωμα αλλα στην υφη των μαλλιων..που δεν 8α ειναι τοσο μαλακα κ ευκαμπτα οπως τα φυσικα..!ετσι εχω ακουσει τουλαχιστον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Το ότι αλλάζει η υφή των μαλλιών σίγουρα ισχύει.. και αυτό θεωρούν οι γυναίκες ότι είναι το μειονέκτημα με τις βαφές.. :)
  Αν θες να κάνει πιο σταθερά τα μαλλιά σου στο χτένισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και προιόντα styling, όπως για παράδειγμα αφρό σε βρεγμένα μαλλιά, ώστε όταν τα στεγνώσεις να είναι πιο ¨σκληρά¨!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος29/6/12

  Δεν έχω ξανά βάψει τα μάλια μου και ειμαι 16 το φυσικό μου ειναι 8-7 στις ριζες, αλλα ειναι πιο ανοιχτά μετα.. Ανήκω στις ζεστές αποχρώσεις εχω ανοιχτά καστανά μάτια κ σκέφτομαι και από οτι μου λένε να τα βαψω κόκκινα αλλά οχι πολύ ανοιχτά .Θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αρχικά να σου πω ότι έτσι όπως μου περιγράφεις το χρώμα των μαλλιών σου ότι είναι, δηλαδή πιο σκούρα στην ρίζα και ανοίγουν κάτω, πρέπει να είναι πολύ ωραία!!
  Έχεις την τύχη να έχεις αυτήν την διχρωμία που άλλες προσπαθούν με βαφές στο κομμωτήριο να κάνουν!!

  Αν το έχεις ακουστά μιλάω για το ombre! Μπορείς να διαβάσεις ένα άρθρο που είχαμε γράψει!!

  Αν τώρα θα ήθελες να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου θα σου έλεγε να κάνεις ένα καστανοκόοκινο!
  Μπορείς να κινηθείς στο 7 σε απόχρωση..

  Αλλά γιατί δεν περιμένεις να περάσει το Καλοκαίρι που έτσι και αλλιώς τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από την θαλάσσα και τον ήλιο;

  Αν θες την συμβουλή μου επειδή είσαι μικρή ακόμη, καλύτερα αν θες κάνε κάποιες ανταύγειες και μην ξεκινήσεις να κάνεις βαφές από τώρα όλα τα μαλλιά σου.. Θα σε κουράσει να πρέπει να τα βάφεις συνεχώς, μόλις βγαίνει η ρίζα σου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος2/7/12

  γεια σας,τα μαλλια μου ειναι σκουρο καστανο στο φυσικο χρωμα και τα ματια μου καστανα,λιγο ανοιχτα και τα φρυδια μου ειναι σκουρο χρωμα,λεπτα.ανηκω στα ζεστα χρωματα.τα εχω βαψει ενα ιριζε κοκκινο χρωμα και θελω να τα κανω το εντονο κοκκινο της φωτιας.πιστευεις θα μου πηγαινει το τοσο εντονο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Καλησπέρα,

  επειδή τα έχεις ήδη κόκκινα απλά θα αλλάξεις τόνο, πιστεύω θα σου πηγαίνει.. Είναι όμως δύσκολο να δώσω 100% σίγουρη απάντηση αφού δεν μπορώ να καταλάβω με μια περιγραφή..

  Αν θες να σου πω ένα κολπάκι, μπορείς να πάρεις ένα μαντήλι σε κόκκινο χρώμα και να το φέρεις κοντά στο πρόσωπο σου και να δεις μόνη σου πως γράφει πάνω σου το χρώμα...

  Απλά προσπάθησε να βρεις την απόχρωση που θα σου ταιριάζει περισσότερο..να μην σε χλωμιάζει και να μην σε αγριεύει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος6/7/12

  eimai 17.. exw kastana skoura mallia fusika dn ta exw 3anavapsei.. 8elw na kanw mia alagh kati pros kokkino.. exw kastana skoura matia k fridia k genikos t derma m dn einai oute polu anhxto oute skouro.. dn 3erw t na kanw fovame kapws na t kanw gt dn 3erw t apo telesma.. dn 8elw na kanw kati pros anuxto kokkino..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος26/7/12

  eime 18 exw xalkina malia kai 9elw na ta kanw ksantha me ksanthistiki skoni (dekapaz) kai meta me refle !! tha bgei to xroma?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Καλημέρα, συνήθως έτσι γίνεται η διαδικασία. Πρώτα αφαιρείται το χρώμα που έχεις και μετά περνιέται η νέα βαφή. Ρεφλέ είναι όταν περνιέται η βαφή σε βραγμένο μαλλί και μένει για λιγότερο χρόνο.

  Για να πιάσει το χρώμα με ρεφλέ σημαίνει ότι με το ντεκαπάζ έχει γίνει ομοιόμορφος αποχρωματισμός της τρίχας..

  Φυσικά αυτή είναι μια διαδικασία που στα κομμωτήρια γνωρίζουν καλά πως θα στην εφαρμόσουν, και αν θα χρειαστείς ρεφλέ ή κανονικό πέρασμα της βααφής.
  Μην προσπαθήσεις μόνη σου να τα κάνεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να καεί το μαλλί σου... Εμπιστέψου ένα κομμωτήριο που θα σου κάνει σωστά την αλλαγή στα μαλλιά σου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος24/8/12

  Γεια σας ειμαι φυσηκι σκουρι καστανομαλλα και τα χω βαψει μελι και η φραντζα μου ειναι πρασσινη και θελω να τα κανω ξανθα η μελαχνρηνα δεν ειμαι διαθεσιμη να βαφω συνεχια ριζα αλλα ολοι μου λενε να τα κανς ξανθα πιτε μ μια συμβουλη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Καλημέρα,
  όπως αναφέρεις δεν θες να βάφεις συνέχεια ρίζα.. Αν θα βάψεις ξανθά τα μαλλιά σου, η ρίζα όταν θα βγαίνει θα φαίνεται πιο έντονη από την στιγμή που το φυσικό σου είναι σκούρο καστανό..

  Το μελαχρινό χρώμα όπως αναφέρεις φαντάζομαι θα είναι πιο κοντά στην φυσική σου απόχρωση άρα σίγουρα θα σε βολεύει παραπάνω..

  Μην ακούς την άποψη των άλλων, σκέψου τι θα σου ταίριαζε και τι αρέσει σε εσένα.. Επίσης ο κομμωτής ή η κομμώτρια σου, θα σε συμβουλέυσει σίγουρα σωστά με την εμπειρία και τις γνώσεις που θα έχει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος29/8/12

  Καλησπερα!αποφασισα να αρχισω να βαφω μονη μου τα μαλλια μου.μεχρι τωρα τα εβαφα στο κομμωτηριο χωρις να αλλαξω το φυσικο τους χρωμα πολυ.τα φυσικα μου μαλλια ειναι καστανα σαν να κοκκινιζουν το καλοκαιρι...οποτε και το χρωμα πιστευα πως ειναι το καστανοκκοκινο αλλα στο μαγαζι που πηγα να παρω βαφη μου ειπαν οτι ειναι ντορε.μου προτειναν να παρω μια βαφη μιας εταιριας(δεν ξερω αν μπορω να πω ποια) και το κουτι γραφει απο εξω 6.04 marron brown.στο χρωματολογιο μου φανηκε πολυ καλη και μου αρεσε!!!το προβλημα ειναι το εξης...θα βγει το χρωμα η να παω σε μια εταιρια που εχει αποχρωσεις ντορε?τονισα στην πωλητρια οτι δεν θελω να κοκκινιζουν πολυ ταμαλλια μου οταν περναει ο καιρος!!!ευχαριστω πολυ θα περιμενω απαντηση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ντορέ (doré) σημαίνει χρώμα που χρυσίζει.. Και το χρησιμοποιούμε για τις μπρονζέ αποχρώσεις..

  Το marron brown θεωρείται το καφέ του κάστανου..

  Αν δεν θες να κοκκινίζουν τα μαλλιά σου θα σου πρότεινα γενικά να επιλέγεις ψυχρά καστανά.. Τα ψυχρά χρώματα κοκκινίζουν λιγότερο..

  Αν λοιπόν το καστανό που επέλεξες δεν έχει χρυσό μέσα και είναι σε ψυχρή απόχρωση δεν θα σου κοκκινίζει..
  Αν επιλέξεις ντορέ όπως μου γράφεις τότε θα πας σε μπρονζέ αποχρώσεις, κάτι που λες ότι δεν προτιμάς αφού δεν θες να κοκκινίζει.

  Η πωλήτρια ¨λογικά¨ θα σου έδωσε ένα ψυχρό καστανό, που να μην περιέχει χρυσό ή κόκκινο..

  ( Παρένθεση: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την αναφορά της μάρκας της βαφής.. Απλά ως παράδειγμα είδες εδώ στην ανάρτηση μας, ένα συγκεκριμένο χρωματολόγιο απλά για να γίνει κατανοητή η ανάλυση...)

  Αν θες να σιγουρευτείς απλά δες και πάλι το χρωματολόγιο από την εταιρία που αγόρασες για να δεις σε ποιο τόνο ανήκει η βαφή σου..

  Ελπίζω να βοήθησα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος30/8/12

  δηλαδη δεν θα εχω προβλημα οτι και να επιλεξω,εννοω οτι δεν θα μου βγει διχρωμια,αυτο ειναι ο μεγαλυτερος μου φοβος!!!οτι και να αποφασισω το χρωμα θα ειναι ομοιομορφο;ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα.. Από το χρώμα που θα κάνεις, δηλαδή αν πάρεις ένα χρώμα που είναι κοντά στο φυσικό σου και το ήδη βαμμένο σου μαλλί είναι πάλι κοντά στην απόχρωση του φυσικού σου...όπως επίσης από το είδος της βαφής που θα κάνεις, δηλαδή αν θα είναι μόνιμη ή χρωμοσαμπουάν..

  Αν κάνεις ένα χρώμα που είναι κοντά στην απόχρωση που έχεις τώρα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

  Σίγουρα θα βρεις κοπέλες σε καταστήματα με είδη κομμωτηρίου που θα έχουν γνώσεις και θα δουν και από κοντά τα μαλλιά σου να σου προτείνουν το σωστό χρώμα και την σωστή βαφή..

  Αφού έκανες βαφή σε κομμωτήριο μπορείς να βρεις και επαγγελματικές βαφές στα καταστήματα, αυτες δηλαδή σε σωληνάριο που τις αναμιγνύεις εσύ με οξυζενέ..


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος7/9/12

  Hello tha ithela parakalo na rotiso, το χρωμα το φυσικο μου ειναι καστανο πολυ σκουρο και τα βαφο καταξανθα με αποτελεσμα εκτος απο τιμ ριζα μου τα μαλια μου ειναι σχεδον πλατινε αλα τιν ριζα τιν κανο ντεκαπαζ και αυτιμ τιν φορα εχει βγει πολυ πορτοκαλοκοκκινο μου αρεσουνε και μου πανε τα ψυχρα χροματα , πια βαφι μπορο να χρισιμοπεισο για να φυγει το αιδιαστικο πορτοκαλοκοκκινο απο τιν τοζα μου; Μιπος να ξανακανω ντεκαπαζ; Τhnx!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Είναι πολύ συνηθισμένο το φυσικό καστανό να κοκκινίσει στην ρίζα..
  Το ντεκαπάζ αποχρωματίζει την τρίχα ως εξής.. πρώτα την κάνει κόκκινη , μετά πορτκαλί, μετά κίτρινη και μετά άσπρη.. Αν φτάσει να γίνει άσπρη μια τρίχα με το ντεκαπάζ τότε μάλλον είναι καμμένη!!

  Προσοχή με το ντεκαπάζ, μπορεί να κάψει πρααγματικά τα μαλλιά! Επιπλέον θα σου έλεγα το εξής.. καλύτερα να χρησιμοποιείς χαμηλό οξυζενέ..

  Το ντεκαπάζ δεν παιρνιέται πάνω στην ρίζα όπως η βαφή ποτέ!! αλλά σαν ανταύγειες με αλουμινόχαρτα και το παρατηρείς κάθε 10 λεπτά ..

  Μετά το ντεκαπάζ να λούζεσαι με εξουδετερωτικό σαμπουάν και να περνάς μια ξανθιά σαντρέ βαφή για φυσικό αποτέλσμα..

  Ποτέ ντεκαπάζ σε βαμμένο μαλλιά θα σου καούν και να κάνεις πολλές μάσκες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος9/9/12

  Καλησπέρα! Είμαι 18 και αποφάσισα να κάνω μία αλλαγή αλλάζοντας χρώμα μαλλιών για πρώτη φορά. Έχω σκούρα καστανά μαλλιά,καστανά μάτια και μελαμψό δέρμα! Ανήκω,επίσης,στην κατηγορία των ζεστών αποχρώσεων. Σκέφτομαι να τα κάνω καστανοκόκκινα και θα ήθελα την γνώμη σας! :-)
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Καλησπέρα,
  σίγουρα θα σου πηγαίνει, διάλεξε μια απόχρωση όχι πολύ σκούρα..
  Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς χρώμα γιατί πρακτικά είναι δύσκολο..
  Όμως πιστεύω θα σου ταιριάζει σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που μας δίνεις..

  Μπορείς να μην κάνεις και μόνιμη βαφή, αλλά να επιλέξεις μια ημιμόνιμη..

  Καλή επιτυχία στο νέο σου χρώμα λοιπόν!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος9/9/12

  Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σας! :-D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος13/9/12

  Γεια σας..θελω να κανω μια ερωτησουλα..το φυσικο μου χρωμα ειναι στο 6..εχω μελι ματια(πρασινοπα)..και πολλες φακιδες..το δερμα μου το καλοκαιρι γινεται κατακοκκινο και μαυριζω πολυ δυσκολα..τωρα το χρωμα των μαλλιων μου ειναι πολυ ανοιχτο ξανθο με ντεκαπ..το εχω ταλαιπορησει γενικα με αλλαγεςχρωματν...θελω να το κανω πιο χαλκινο η καστανοκοκκινο..μπορω ? Και αν ναι θα μου πηγαινει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος13/9/12

  λαθος εκανα εχθες ..το φυσικο μου χρωμα ειναι στο 8 ... κανω διορθωση !! περιμενω την απαντηση σας με ανυπομονησια !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. stalw14/9/12

  geia sas ta malia mou ta exw baci kokino skouro 8elw na baco anoixto portokali eimai sti katigoria zesto mporite na me boi8isete eyxaristo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος14/9/12

  Καλημερα! ΣΟΣ ! Εχω να βαψω τα μαλλια μου περιπου 6 μηνες.Το χρωμα που τα εβαφα ειναι μαυρο.Το φυσικο μου χρωμα ειναι το 4 και εχουν ερθει σχεδον σε αυτο το χρωμα. Σημερα λεω να κανω μια αλλαγη στο ξανθο!!! Βλεπω οτι φετος ειναι στη μοδα οι περιεργες διχρωμιες. Μπορεις please να μου προτεινεις κατι που να ειναι ωραιο να κυριαρχει το ξανθο αλλα να παραμεινει και το καστανο μου.Και αυτο το λεω για να μην τα ταλαιπωρησω πολυ επειδη η τριχα μου ειναι λεπτη κ εχω λιγα μαλλια (δηλαδη για να μην χρειαστει να κανω ντακαπαζ σε ολα)Ξερω οτι μια λυση ειναι οι ανταυγειες αλλα αναρωτιεμαι μηπως υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσα να κανω μιας και ειναι κ η μοδα φετος που βοηθαει στις περιεργες αλλαγες..!!! Πολλα ζηταω ε?? Ευχαριστω!! Αν προλαβεις να μου απαντησεις θα με βοηθησεις πολυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. @ Στην φίλη με χρώμα φυσικό στο 8:

  Σκέψου ότι την απάντηση, σχεδόν την έδωσες μόνη σου! Από την στιγμή που το φυσικό σου είναι στο 8 άρα μια απόχρωση στο καστανό φυσικά θα σε κολακεύσει και θα τονίσει και τα μάτια σου.. Από την στιγμή που τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα με τις βαφές διάλεξε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου και άφησε τα λίγο να ηρεμήσουν ειδικά με το ντεκαπάζ...

  Πριν τα βάψεις προσπάθησε να κάνεις πολλές μάσκες μαλλιών για να τα ενυδατώσεις. Καλύτερα να εμπιστευτείς κομμωτήριο για την αλλαγή γιατί τα μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ, θέλουν προσοχή στην επιλογή της απόχρωσης ώστε να βγεί σωστά το χρώμα και όχι πιο σκούρο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. @ Στην φίλη με το κόκκινο σκούρο.

  Από ότι μπορώ να καταλάβω από την στιγμή που έχεις δέρμα σε ζεστό τόνο οι αποχρώσεις με βάση το πορτοκαλί θα σου πηγαίνουν!
  Απλά θέλει ειδική διαδικασία για να ανοίξει το χρώμα σου, να αφαιρεθεί το σκούρο κόκκινο για να πιάσει η νέα βαφή! Σε ένα καλό κομμωτήριο σίγουρα θα στο πετύχουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. @ Στην φίλη με την ΣΟΣ ερώτηση!! :)

  Ελπίζω να διάβασες την πρόσφατη ανάρτηση μας, **Τάσεις μαλλιών 2013**

  Εκεί υπάρχουν αρκετές προτάσεις για διχρωμίες ή αλλιώς όπως το λέμε πολυδιάστατα χρώματα.

  Φυσικά και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και να ξεφύγεις από τις κλασσικές ανταύγειες. Εγώ μάλιστα θα σου έλεγα να κρατήσεις το φυσικό σου σαν βάση και να βάψεις με 2 χρώματα κάποια μέρη τα μαλλιά σου όπως καστανό ανοιχτό και ξανθό!

  Το ποια τεχοτροπία θα ακολουθήσεις εξαρτάται και από το κούρεμα που έχεις.. Δηλαδή αν έχεις μονοκόμματο μαλλί ή φιλάρισμα.. Και φυσικά και από το πόσο θες να είναι προχωρημένο ή όχι το αποτέλεσμα..

  Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις ένα ελαφρύ ombre ώστε να μην πειράξεις την ρίζα σου και το φυσικό σου.. Να ανοίγει πρώτα σε καστανό και οι άκρες σου να είναι πιο ανοιχτές..

  Αν όπως μου λες πλέον τα μαλλιά σου έχουν το φυσικό τους χρώμα , δεν θα χρειαστεί μεγάλη ταλαιπωρία.

  Είμαστε στην διάθεση σου αν μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο!

  Επιπλέον αν ψάξεις σε παλαιότερες αναρτήσεις μπορείς να βρεις και άλλα..

  Σύντομα θα ανεβάσουμε και άλλες ιδέες για μαλλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος18/9/12

  καλησπερα ! τα μαλια μου ειναι καστανα σκουρα. τωρα τα εχω βαψει 7,43 +μισο σωληναριο 6,43. βασικα πριν 1 μηνα. τωρα πρεπει να τα ξαναβαψω εχουν ψιλο ξεθωριασει κιολας αλλα σκεφτομαι να τα περασω μονο 7,43 θα βγει ασχημη διχρωμια ριζα με τα κατω αραγε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Πιστεύω δεν θα δείξει διαφορά, πέρασε πρώτα την ρίζα, άσε την βαφή να δράσει 30 λεπτά και μετά πέρασε τα κάτω. Άσε ακόμη 10 με 15 λεπτά και κάνε μια αφροποίηση..

  Γενικά καλύτερα να μην μπερδεύεις 2 βαφές γιατί ακόμη και να θες να επαναλάβεις το ίδιο χρώμα μπορείς να μην βγει το ίδιο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος19/9/12

  γεια σας και ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση σας!!! ειμαι η 7,43 :) βασικα προσπαθω χρονια τωρα (μονη μου) να πετυχω ενα χρωμα καστανομελι αλλα ποτε δεν το εχω καταφερει μονο στο κομμωτηριο και φυσικα δε ξερω το νουμερο που βαζει η κοπελα! εσεις ποιο θα μου προτεινατε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Καλησπέρα!! :)
  Ποιες εταιριες χρησιμοποιείς; Είναι δύσκολο να σου πω κάποιο χρώμα και να είναι σίγουρα ότι θα βγει στα δικά σου μαλλιά.. Ένα καστανό ωραίο είναι το 7.3 για παράδειγμα.. Το θέμα είναι να βρεις την απόχρωση που σε ικανοποιεί εσένα και να είναι χωρίς ανάμυξη βαφών για να μπορείς να το κάνεις και μετά σπίτι..

  Στο κομμώτηριο που πας τι βαφές χρησιμοποιούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος21/9/12

  Γεια σας και συγχαρητηρια για το χρησιμο και ενδιαφερον post. Ειμαι 19 χρονων και θελω να βαψω για πρωτη φορα τα μαλλια μου. Ειμαι στα ψυχρα χρωματα με πολυ λεπτο, ανοιχτοχρωμο και λιγο κοκκινο δερμα. Εχω φυσικα σγουρα, σκουρα καστανα μαλλια,καπου στο 4-5 θα ελεγα, και καστανα ματια. Σκεφτομουν κατι σε καστανοξανθο που να μην χρειαζεται ντεκαπαζ, σκουρο κοκκινο η καστανοκοκκινο (γενικα κατι που να μην πορτοκαλιζει). Επισης μαλλον θα κανω τη βαφη στο σπιτι. Εσεις ποια αποχρωση θα μου προτεινατε? Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Αρχικά ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!! :)
  Το ότι θα τα βάψεις πρώτη φορά είναι θετικό γιατί αφού δεν έχει υποστεί επεξεργασία το μαλλί σου το νέο χρώμα θα βγει ομοιόμορφα και χωρίς κόπο , δηλαδή ντεκαπάζ και τέτοια!

  Έχεις πολλές επιλογές, ανάλογα εσύ τι θες.. Ψυχρές καστανές ποχρώσεις θα σου ταιριάζουν και γνώμη μου είναι να κινηθείς σε τόνο 6-7 το πολύ!

  Όταν θα δεις από κοντά τα χρωματολόγια εκεί που θα αγοράσεις τις βαφές σου, επέλεξε ένα χρώμα που να ΜΗΝ έχει βάση χρυσό ή πορτοκαλί.

  Ελπίζω να βοηθησα..


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος21/9/12

  γεια σας θελω να κανω το κοκκινο της συγκεκριμενης φωτογραφιας

  http://www.google.gr/imgres?q=ombre+%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF&hl=el&sa=X&biw=1366&bih=643&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=V5bGCtimmXnRQM:&imgrefurl=http://dotandpete.blogspot.com/&docid=Fh5aot4KxhdVoM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-C6nETpQuu8Q/T4Ds0APygCI/AAAAAAAAAW8/4x94Md34SKo/s1600/chunky-sweaombre%252B3ter-fashion-lehappy-ombre-hair-red-hair-Favim.com-242465.jpg&w=400&h=600&ei=qbpcUKVm6afRBfa2gEA&zoom=1&iact=hc&vpx=996&vpy=272&dur=2145&hovh=275&hovw=183&tx=64&ty=260&sig=115929054491890818389&page=1&tbnh=133&tbnw=89&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:22,s:0,i:136

  αλλα δεν ξερω ποιες βαφες να βαλω.δλδ ν ανακατεψω δυο διαφορετικα χρωματα η ν βαλω μονο ενα και αν ναι πιο?στ υψος του 8?συνηθως βαζω λορβεν οποτε θ ηθελα ν μ πειτε καποιο συγκεκριμενο.και κατι ακομη τ τελειωμα στς ακρες που ειναι πιο ανοιχτο θα μπορεσω ν τ πετυχω μονη μ και αν ναι τι πρεπει ν κανω?αν οχι θ τα κανω ολα οπως ειναι η ριζα της κοπελας στ φωτο απλα θελω ν μ πειτε νουμερα

  θα ηθελα να σας στειλω και μια φωτο αν θελετε με το πως ειναι τωρα το μαλλι μ για ν μ πειτε αλαλ δεν ξερω πως να τη βαλω.τν τελευταο καιρο τα ειχα βαμμενα με 6.5 κολεστν μαονι και μετα εβαλα 4.20 λορβεν αλαλ πολυ γρηγορα ξεθωριασε η σκουριλα κ τωαρ εχω ενα καστανοκκοκινο.ειδικα στ φως κοκκινιζει πολυ.σας ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Καλημέρα.

  Αρχικά ακόμη και να γνωρίζαμε ποιο ακριβώς χρώμα πέρασε η κοπέλα της φωτογραφίας δεν είναι σίγουρο ότι θα βγεί ακριβώς το ίδιο και σε σένα. Φυσικά στο περίπου μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο χρώμα.

  Η διχρωμία που βλέπεις είναι με την τεχνική ombre και με επιτυχία γίνεται μόνο σε κομμωτήρια!

  Από ότι κατάλαβα εσύ θες να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά..

  Κοιτάζοντας το χρωματολόγιο της Lorvenn μάλλον θα πρέπει να πας στα έντονα κόκκινα, στο 8.64.. Είναι ένα κόκκινο τς φωτιάς!
  Το 8.43 έχει χάλκινο μέσα..
  Δεν μπορώ να σου πω να κάνεις ανάμυξη 2 βαφών γιατί δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα.

  Τώρα από την στιγμή που τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα, πιστεύω ότι σε κομμωτήριο θα σου έκαναν πρώτα αποχρωματισμό να εξουδετερώσουν τις χρωστικές της προηγούμενης βαφής, να ανοίξει το χρώμα σου, για να περαστεί και να βγεί ένα τόσο έντονο κόκκινο.

  Πήγαινε να δεις ένα χρωματολόγιο από κοντά και δες το 8.64 και δες αν σε ικανοποιεί χρωματικά. Απλά σου ξαναλέω μάλλον θα χρειαστείς ξάνοιγμα για σου βγει το χρώμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος22/9/12

  θα χρειαστει μηπως να βαλω και mixtone ?τελικα μαλλον θα βαλω sicura βαφες γιατι η μια κανει 9 ευρω και ειναι 120 ml.οποτε αν γινεται θ ηθελα ν μ προτεινες και απο εκει καποιο νουμερο.τις βαζει μια φιλη μ π εχει μαυρα μαλλια κ μ εχει πει ειναι πολυ πιο καλες απο κολεστον.τουλαχιστν στ δικο της μαλλι.ναι μονη μ θ τ βαψω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος22/9/12

  ξεχασα ν πω οτι παλια σκεφτομουν ν κανω τ 8,43 μ μιχττονε πορτοκαλι αλαλ δε μπορω ν καταλαβω αν μ πηγαινουν τ χαλκινα η τ κοκκινα.χαλκινο δεν εχω κανει ποτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Κοίταζα το χρωματολόγιο της sicura αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά τα χρώματα.. Εσύ λογικά πριν αποφασίσεις θα δεις το χρωματολόγιο από κοντά..
  Είδα το 8.66 που είναι Ξανθό ανοιχτό έντονο κόκκινο
  και το 7.66 που είναι Ξανθό έντονο κόκκινο.

  Όσον αφορά τα mixtone μπορεί να βάλεις αρκεί να έχεις τις γνώσεις και να ξέρεις πόσο θα βάλεις.Μικρή ποσότητα πάντα για ενίσχυση χρώματος.. Για να μου το αναφέρεις πάντως λογικά έχεις τις γνώσεις.. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος23/9/12

  να ξερω ειχ ρωτησει παλια μια κομμωτρια φιλη μ κ μ ειχε πει οτι σε δυο βαφες π η καθε μια ειναι 70 μλ βαζζεις 25-30 γραμμαρια αρα κ τωρα καπου τοσο θα βαλω αν βαλω.ωστοσο ξερω ατομα π τ mixtones τα χρησιμοποιουν σαν βαφες.δλδ τ παιρνουν βαζουν κ οξυζενε κ τ εφαρμοζουν σαν κανονικη βαφη.ααυτο ειναι καλο?κ κατι ακομη τ οξυζενε ν βαλω ?20 η 30?πρεπει ν βαλω αλλο γι αριζα αλλο για μηκη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Στα 140 ml βάζεις περίπου 25 mixtone..

  Αν η ρίζα σου είναι σκούρα τότε λογικά θα πρέπει να βάλεις 30 για να ανοίξει και να βγει ζωηρό το χρώμα.. Ο προβληματισμός μου είναι ότι κανονικά στο κομμωτήριο θα έπρεπε να σου κάνουν αφαιρεση της βαφής που έχεις τώρα για να πιάσει το κόκκινο.. Φοβάμαι ότι θα έχεις διχρωμία αν πας να περάσεις την βαφή κατευθείαν..

  Δυστυχώς δεν μπορούμε στο σπίτι να κάνουμε τόσο προχωρημένα πράγματα. Επιπλέον σκέψου ότι το κόκκινο θα ξεθωριάζει στην αρχή αν η τρίχα σου είναι πολύ πορώδης. Συνήθως πρέπει να περαστεί 2-3 φορές για να σταθεροποιηθεί και στα κομμωτήρια κάνουν ρεφλέ συνήθως κάθε 15 μέρες στην αρχή.

  Επιπλέον κανονικά μετά την βαφή χρειάζεσαι ειδικό όξινο σαμπουάν για να κλέιστεί η βαφή στην τρίχα..

  Είναι από τα δύσκολα χρώματα το κόκκινο στο να το πετυχεις χωρις επαγγελματικές γνώσεις..

  Όσον αφορά το mixtone σαν βαφή δεν είμαι καθόλου υπέρ γιατί πρώτον δεν είναι βαφή παρά ενισχυτικό και δεύτερον θα σου ξεθωριάσει με το πρώτο λούσιμο μην σου πω! Υπάρχουν όμως και κάποια mixtone που στις οδηγίες λένε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μόνες τους.

  Η φίλη σου που είναι κομμώτρια και δει από κοντά τα μαλλιά σου λογικά θα μπορεί να σε καθοδήγήσει καλύτερα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος26/9/12

  καλησπερα!!!αγορασα μια βαφη αο καταστημα με προιοντα κομμωτικης και δεν ξερω αν η μαρκα ειναι καλη...την συναντω για πρωτη φορα.ειναι απο το μιλανο και λεγετε envie.γνωριζεται αν ειναι καλες?ευχαριστω!!!το site ειναι υπεροχο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!! Οι envie είναι επαγγελματικές βαφές που τις χρησιμοποιούν αρκετά κομμωτήρια.. Αν θα μείνετε ικανοποιημένη ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό.. Πάντως σαν βαφές είναι αρκετά καλές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος29/9/12

  gia sas! exw skoura vash kati se mavro me ligo kokkino, thelw na to kanw xalkino, ti arithmous prepi na xrisimopioisw? euxaristw!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος29/9/12

  Γεια σας, να σας ρωτήσω κι εγω. Έχω βαμενα μαλλιά σε κομμωτήριο αλλα επειδή δεν μπορώ πια να κάνω αυτο υο έξοδο και γιατί μου προκαλούν ερεθισμο οι χημικές βαφες σκευτομαι να δοκιμάσω φητικες η και χεννα. Μπορώ όμως να το κάνω; Η θα καταλήξω με τίποτα πράσινα μαλλιά ; σας ευχαριστώ πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος 1..

  Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου.. Εννοείς να προτείνω συγκεκριμένη βαφή; Αρχικά ανάλογο πόσο θέλεις να ανοίξεις την απόχρωση των μαλλιών σου.. Εσύ θα πρέπει να επιλέξεις ένα χρώμα από κάποιο χρωματολόγιο και ανάλογα η κομμώτρια θα σου πει αν θα χρειαστεί ντεκαπάζ ή όχι πριν την βαφή..
  Αν απλά θέλεις μόνο να 2 τόνους μπορείς να το κάνεις και μόνη σου..


  Ανώνυμος 2....

  Για την χέννα σε μαλλιά που είναι ήδη βαμμένα με κανονική βαφή έχω ακούσει και εγώ για δυσάρεστα αποτελέσματα όπως πράσινα μαλλιά!!

  Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τις βαφές nature's hair color της APIVITA. Είναι μόνιμη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία και PPD

  Υπάρχουν σε 30 αποχρώσεις.. Δες και το άρθρο με την εφαρμογή στο σπίτι.. κάνε κλικ
  εδώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Καλησπέρα σας! Αφού διάβασα το ακρως ενημερωτικό αρθρο και όλες τις συμβουλές στα σχόλια, είπα να σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση.
  Σκέφτομαι να βάψω τα μαλλιά μου για πρώτη φορά αλλά σε καμία περίπτωση με βαφή. Τα μαλλιά μου δεν είναι πολύ πλούσια και κυρίως η τρίχα είναι πολύ λεπτή οπότε η βαφή απλά θα μου τα "έκαιγε"! Πιστεύετε ότι το χρωμοσαμπουάν θα τα ταλαιπωρήσει ή θα είναι εντάξει?
  .....Να σας ρωτήσω τώρα για το χρώμα. Το φυσικό μου είναι καστανό, αλλά όχι πολύ σκούρο. Ούτε όμως και καστανόξανθο.
  Η απόχρωση που θέλω είναι ένα είδος κόκκινου, νομίζω πως ουσιαστικά την προσεγγίζουν τα 5 πρώτα χάλκινα στην εικόνα που έχετε πιο πάνω. Για να καταλάβαιτε θέλω κάτι που μοιάζει στα φυσικά κόκκινα/χάλκινα (βλεπε Σκωτία!)
  Πιστεύετε ότι με το κατάλληλο χρωμοσαμπουαν θα το πετύχω αυτό?
  Και μια τελευταία ερώτηση:
  Λενε οτι το χρωμοσαμπουάν φευγει μετά από ορισμένα λουσίματα..αυτό σημαίνει ότι σταδιακά θα επιστρέψει το χρώμα κοντά στο φυσικό μου? Η θα γίνει κατι τελείως διαφορετικό και θα πρέπει να τα βαφω συνέχεια?
  Ευχαριστώ πολύ!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Καλησπέρα,
  αρχικά ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και συγνώμη για την λίγο καθυστερημένη απάντηση μας..

  Το χρωμοσαμπουάν και όλες οι ημι-μόνιμες βαφές δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά όσο οι μόνιμες..

  Απο την στιγμή που τα μαλλιά σου δεν είναι βαμμένα άρα είναι πιο εύκολο να βγάλεις το επιθυμητό χρώμα..

  Συνήθως το χρώμα από τα χρωμοσαμπουάν διατηρείται μέχρι και 15- 40 λουσίματα..(Εξαρτάται την βαφή) Μετα το χρώμα επιστρέφει σχεδόν στο φυσικό σου..Αν όμως επαναλάβεις συχνά το πέρασμα ένος χρωμοσαμπουάν είναι σαν να κάνεις κανονική βαφή..

  Με λίγα λόγια μπορεί η ταλαιπωρία να μην είναι ίδια με την κανονική βαφή αλλά και τα χρωμοσαμπουάν περιέχουν χρωστικές όπως και μια κανονική βαφή.

  Φυσικά ότι είδους βαφής και να κάνεις ακόμη και ημιμόνιμη , οι μάσκες μαλλιών και η ενυδάτωση τους θα τα προστατευσει περισσότερο..

  Ελπίζουμε να βοηθήσαμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ανώνυμος11/10/12

  καλησπερα ΜΣ και ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου!

  Χρειαζομαι και εγω την βοηθεια σου! Το χρωμα των μαλλιων μου ειναι κοκκινο βαμμενο (στο χρωματολογιο που παραθετεις περιπου το τελευταιο απο την τριτη σειρα των κοκκινων) και θελω εδω και πολυ καιρο να αλλαξω στο εντονο πορτοκαλι-ginger της κατηγοριας χαλκινα. Αποκλειω την διαδικασια του ντεκαπαζ και θα ηθελα να ξερω εαν υπαρχει περιπτωση μετα απο μερικα περασματα να πετυχω το χρωμα χωρις να απαιτειται καποια προεργασια στο μαλλι.
  Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος12/10/12

  Γεια σου θελω την βοηθεια σου θα ελεγα ότι είμαι ανοιχτή πρός μελαμψή στο δερμα (μετρια) έχω μαύρα μάτια και το χρώμα τον μαλλιών μου είναι κοντά στο 4 αλλά είναι βαμενα στο φυσικό (απλά έκανε διχρομια που δεν μου άρεσε) και θα ήθελα να τα αλλάξω αλλά δεν θα ήθελα το κόκκινο ή το πολύ ξανθό τι μου προτείνεις περιμένω την απάντηση σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Καλημέρα,

  το κόκκινο χρώμα έχει πάντα κάποιες ιδιαιτερότητες.. Θες να αποκτήσεις ένα πιο ανοιχτό χρώμα.. Δυστυχώς δεν γίνεται πάντα να περάστεί το νέο χρώμα και να βγει στα μαλλιά όταν από κάτω υπάρχουν χρωστικές της προηγούμενης βαφής..
  Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα χρειάζεται να γίνει ντεκαπάζ.. Αν μου έλεγες ότι από κόκκινο θες να τα κάνεις ξανθά τότε ναι , δεν θα είχες άλλη επιλογή.

  Όμως όταν απλά θες να αλλάξεις τόνο στην βαφή σου μπορείς να το καταφέρεις και με πιο ήπιες τεχνικές..

  Στο κομμωτήριο, που θα δουν από κοντά τα μαλλιά σου και θα δείξεις το χρώμα που θες να κάνεις θα σου πουν αναλυτικά τι μεθόδους μπορούν να εφαρμόσουν.. Τα σύγχρονα κομμωτήρια έχουν και πιο ήπιες τεχνικές αποχρωματισμών και εξουδετέρωσης του προηγούμενου χρώματος, χωρίς να καταστρέφουν τα μαλλιά..

  Ελπίζω να βοήθησα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Καλημέρα,

  ανήκεις στις ζεστές αποχρώσεις και από την στιγμη που θες να μην κάνεις μια έντονη αλλαγή, πιστεύω ένα ζεστό καστανό θα σε κολακεύει πάρα πολύ..

  Τώρα πια απόχρωση θα επιλέξεις, εξαρτάται αν εσύ θες ένα καστανό σοκολατί, που λογικά θα κοκκινίζει λίγο, ή ένα πιο σκούρο που θα είναι πιο κοντά στο φυσικό σου..

  Από την στιγμή που δεν θα αλλάξεις χρωματικό τόνο , μπορείς να περάσεις και μια ημιμόνιμη βαφή αρχικά να εξομαλύνεις την διχρωμία ρίζας με το υπόλοιπο μαλλί, και αν σου αρέσει η απόχρωση και θες, προχρωράς αργότερα σε μόνιμη βαφή..

  (Παρένθεση , ελπίζω να υπέθεσα σωστά και η διχρωμία που αναφέρεις να είναι η ρίζα σου που είναι το φυσικό σου με τα υπόλοιπο βαμμένα μαλλιά..)

  Ελπίζω να βοήθησα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/10/12

   Σε ευχαριστώ ΜΣ ναι με βοήθησες αρκετά. Και σκέφτηκα οτι το σοκολατί θα είναι ωραίο και σκευτομαι και τις ανταύγειες ποιο χρώμα λες να πάει; απάντησε μου αν μπορείς

   Διαγραφή
 77. Ανώνυμος12/10/12

  Πάνω στο σοκολατί τι χρώμα σε ανταύγειες θα πηγενε ώστε να φωτειστει περισσότερο το πρωσοπο και να τονίσει τα μάτια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Πριν κάποια χρόνια όταν ακούγαμε ανταύγειες σκεφτόμασταν ξανθές ανταύγειες κυρίως..

  Τώρα πλέον οι τεχνικές είναι πιο σύγχρονες και μπορείς να τολμήσεις κάτι πιο μοντέρνο..

  Εμένα θα μου άρεσε να παίξεις με διχρωμίες του σοκολατί σε πιο ανοιχτούς τόνους..

  Έτσι θα φωτίσεις το πρόσωπο και θα δώσεις και διάσταση στο χρώμα σου.. Δεν χρειάζεται να κάνεις τις κλασσικές ανταύγειες-γραμμές.

  Μπορεί αν θες να κάνεις κάτι πιο μοντέρνο... να βάψεις μόνο κάποιες τούφες, εσωτερικές και εξωτερικές ή ακόμη μόνο τις άκρες από κάποιες τούφες.. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από το δικό σου γούστο αλλά και από το κούρεμα σου, δηλαδή πόσο φιλάρισμα έχεις..

  Ελπίζω να μην ήταν καθυστερημένη η απάντηση..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Ανώνυμος15/10/12

  Σε ευχαριστώ Μ.Σ παρα πολύ για τις συμβουλές σου και για την υπομονή σου.οχι δεν ήταν καθυστερημένη η απάντηση σου.Το φουλαρισμα μου δεν είναι αρκετά έντονο και πιστεύω ότι θα μου πάει.θα μου πει και η κομμώτρια που θα τα δει από κοντά.πραγματικά μου έδωσες μια πρωτότυπη ιδέα που όσο και να προσπαθούσα δεν θα την σκεφτόμουν. Φιλία πολλά Μ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Χαίρομαι πάρα πολύ!!
  Καλή επιτυχία!! :)
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. γεια σας!!!κάποια στιγμή έγινε ένα σχόλιο για τα χρωμοσαμπουάν και έτσι θέλω να ρωτήσω και γω κάτι.που θα μπορούσα να τα βρω;υπάρχει κάποια μάρκα που θα μου προτείνατε;ουσιαστικά θέλω να μην έχει χημικά(όσο το δυνατον λιγότερα),και να αλλάξω μια φορά το χρώμα των μαλλιών μου,άρα να μην βγαίνει ρίζα αλλά να φεύγει το χρώμα ομοιόμορφα.θα εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε!!!ευχαριστώ πολύ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Ανώνυμος18/10/12

  Θέλω να αλλάξω το χρώμα των μαλλιών μου .. Από μια αναζήτηση στο INTERNET για συμβουλές νομίζω πως αυτό το blog είναι ότι καλύτερο. Πολύ κατατοπιστικό, και πολύ ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια!

  Τα μαλλιά μου είναι καστανά (Στο 6 περίπου) με κάποιες διχρωμίες λόγω παλιάς βαφής. Έχω γύρω στους 6 μήνες να τα βάψω γιατί ήθελα να τα ξεκουράσω. Τώρα θέλω να τα κάνω μαύρα (σε κομμωτήριο, όχι σπίτι). Μου πάνε τα ψυχρά χρώματα. Γενικά θα ήθελα το μαύρο που έχει η Megan Fox για να καταλάβετε. Νομίζω είναι μαύρο-μπλε... Η επιδερμίδα μου είναι medium. Ούτε σκούρα ούτε και πολύ ανοιχτή. Παλιότερα τα είχα κάνει καστανό σκούρο σοκολά και μου πήγαιναν. Πιστεύεται ότι θα μου ταιριάζει σύμφωνα με την περιγραφή; Αν μπορείτε να μου δώσετε και κάποιες συμβουλές για καλή διατήρηση του χρώματος και της λάμψης.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. @Μαρία
  Καλησπέρα Μαρία,
  χρωμοσαμπουάν θα βρεις σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών αλλά ακόμη και σε φαρμακεία που έχουν φυτικά χρωμοσαμπουάν χωρίς αμμωνία.

  Τα χρωμοσαμπουάν μπορούν να αλλάξουν μέχρι μισό τόνο το χρώμα σου και φεύγουν σταδιακά με τα λουσίματα.

  Δεν θα έχεις δυσκολία να βρεις κάποια μάρκα.. κάνε την έρευνα αγορά σου και οι πωλήτριες θα σε καθοδηγήσουν..

  Οι οδηγίες εφαρμογής είναι πάνω στο κουτί αλλά γενικά αν αφήσεις περισσότερο χρόνο το χρωμοσαμπουάν το χρώμα βγαίνει πιο έντονο.

  Αν έχεις θέμα με αλλεργίες ακόμη και με τα χρωμοσαμπουάν να κάνεις ένα τέστ πριν.

  Αν θες να φύγει το χρώμα τελείως από τα μαλλιά σου μην επαναλάβεις το χρωμοσαμπουάν και σταδιακά με το λούσιμο θα φύγει..

  Ελπίζω να σε βοήθησα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. δηλαδή από καστανά μαλλιά που έχω σε καστανοκόκκινα δύσκολο έ;θα ρωτήσω!!!ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τη βοήθεια!!!!!! :) :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. @Ανώνυμος
  Σε ευχαριστούμε αρχικά πάααρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!

  Το μαύρο χρώμα πιστεύω ή ταιριάζει σε κάποιες γυναίκες ή όχι! Ακόμη και να σου ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα το μαύρο, τόσο σκούρο, μπορεί να σε αγριεύει ή να σε μεγαλώνει!

  Αν δεν έχεις κάνει ποτέ ξανά μαύρα τα μαλλιά σου και θες να το τολμήσεις να είσαι σίγουρη γιατί μετά το μαύρο-μπλε θέλει σταδιακό άνοιγμα για να φύγει από τα μαλλιά..

  Δεν σε αποτρέπω, απλά σου επισημαίνω κάποια πράγματα για να μην απογοητευτείς..

  Και τέλος θα σου προτείνω ένα μικρό κολπάκι για να δεις αν σου ταιριάζει το τόσο σκούρο. πάρε ένα μαύρο μαντήλι ή ένα ρούχο και σκέπασε τα μαλλιά σου ώστε να φαίνετε μόνο το πρόσωπο σου..

  Κόταξε το καθρέφτη σου και δες το πρόσωπο σου.. Θα καταλάβεις αν το μαύρο χρώμα σε κολακεύει ή όχι.. Και να είσαι άβαφτη για να μην σε επηρεάσει το μακιγιάζ σου.

  Όσον αφορά για την διατήρηση του χρώματος και της λάμψης, θα πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικά σαμπυάν για βαμμένα μαλλιά και μάσκες.
  Είτε θα βρεις έξω στην αγορά ή στο κομμωτήριο που θα πας..

  Είμαι σίγουρη ότι αν κάνεις το τεστ με το μαύρο μαντήλι θα διαπιστώσεις εύκολα αν θα το τολμήσεις ή όχι!

  Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. @maria
  μπορείς να κάνεις και ημιμόνιμη βαφή αλλά είναι το επόμενο σκαλοπάτι μετά το χρωμοσαμουάν και πριν την μόνιμη βαφή..

  Δεν είναι δύσκολο να βγεί ένα ελαφρύ καστανοκκόκινο ακόμη και χρωμοσαμπουάν.. Απλά το χρώμα μετά από κάθε λούσιμο δεν θα είναι το ίδιο όπως την πρώτη φορά.. θα σου ξεθωριάζει..

  Ρώτα και αν έχεις άλλες απορίες με χαρά να σε βοηθήσουμε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. και η ημιμόνιμη βαφή θα βγάζει ρίζα να το πω έτσι; αχ χίλια συγνώμη σας ζάλισα!!!!!!!!! αλλά δεν έχω ιδέα γι αυτό ρωτάω!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Ανώνυμος18/10/12

  Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση και τις συμβουλές.!
  Θα το κάνω αυτό με το μαντήλι.

  Έχω επεξεργαστεί τα μαλλιά μου στον υπολογιστή και έχω βάλει την απόχρωση που θέλω και μου αρέσει αρκετά.

  Απλά πολλές φορές μου λένε ότι το μαύρο πάει μόνο στις μελαχρινές και με προβληματίζει αυτό..

  Γενικά με ενδιαφέρει πολύ η λάμψη γιατί νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει τα μαύρα μαλλιά να δείχνουν ωραία...  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. @maria

  Δεν με ζάλιζες καθόλου! Αυτός είναι ο σκοπός της σελίδας.. Να υπάρχει επικοινωνία... :)

  Η ημιμόνιμη βαφή είναι βαφή που εισχωρεί πιο βαθιά στην τρίχα από ότι το χρωμοσαμπουάν.. λογικά θα φανεί λίγο η διαφορά με την ρίζα σου...
  Απλά στο προτεινα γιατί δεν ταλαιπωρείται το μαλλί όσο με την κανονική βαφή.. αλλά εσύ από ότι κατάλαβα δεν θες να έχεις καθόλου θέμα με την ρίζα..

  Να ρωτάς όσες φορές θες και ότι θες... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Ανώνυμος

  Αφού το έκανες με τον υπολογιστή τότε μια χαρά.. Έχουμε και εμείς εδώ στην σελίδα ένα πρόγραμμα που μπορείς να κάνεις δοκιμές.. Δεν ξέρω αν το είδες..

  Το μαύρο πηγαίνει σε γυναίκες που έχουν λευκή επιδερμίδα και γενικά ανήκουν στους ψυχρούς τόνους..

  Απλά λένε οτι το χρώμα που μας ταιριάζει περισσότερο είναι πάντα αυτό που είναι πιο κοντά στο φυσικό μας γιατί η φύση ξέρει.. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και κανόνας..

  Αθτό με την λάμωη του χρώματος θα το έχεις όσο και με οποιαδήποτε βαφή.. Με τα κατάλληά προιόντα θα διατηρήσεις την λάμψη.. Φυσικά σημασία έχει και η βαφή..

  Ξέχασα να σου πω να μην λούζεσαι με πολύ ζεστό νερό και το τελευταίο ξέβγαλαμα πάντα με κρύο αν το αντέχεις.. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Ανώνυμος20/10/12

  Γεια σου Μ.Σ. Σου έχω ευχάριστα νεα έκανα το σοκολατί και έκανα τις ανταύγειες σε ποιο ανοιχτές αποχρώσεις του σοκολατί στις άκρες . Μέχρι και η κομμώτρια το ζήλεψε είναι υπέροχο κοιτάζω στον καθρέφτη και το χαίρομαι το προτείνω δε όλες. Όσες ανήκουν στίς ζεστές αποχρώσεις.να την ακούτε την Μ.Σ. Σε ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Χαίρομαι πάρα πολύ!! Μεγειά σου!!
  Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
  Να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Πολλές καλημέρες!Χρειάζομαι διακαώς τη συμβουλή σου!!!!... Εδώ και δυο χρόνια-ίσως και παραπάνω, βάφω τα μαλλιά μου με το 9.1 της Syoss,το οποίο είναι ξανθό περλέ. Μάλιστα είναι το πιο ανοιχτό της εταιρίας αυτής. Μετά ακολουθούν τα ξανθιστικά με σκόνη ντεκαπάζ.Πρίν το καλοκαίρι,επειδή μ' άρεσαν πολύ οι ξανθιστικές βαφές αυτής της εταιρίας, άρχισα να χρησιμοποιώ το no 12, το οποίο περιέχει και φακελάκι σκόνης ντεκαπάζ. http://www.bol.com/nl/p/syoss-12-0-extreme-light/9200000005179552/ Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, οπότε και συνέχισα να τη χρησιμοποιώ. Το πρόβλημα είναι όμως ότι επειδή απο φυσικού μου έχω πολυ λεπτή τρίχα, παρατήρισα αρκετή φθορά (παρά τις μάσκες και τα προιοντα επανόρθωσης που χρησιμοποίησα) κ' έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω πάλι το απλό ξανθό περλέ 9.1.http://www.google.gr/imgres?hl=el&safe=off&biw=1024&bih=513&tbm=isch&tbnid=pZWirwp0O-03oM:&imgrefurl=http://www.hondos.gr/products/beauty/everyday-care-products/syoss/2604-syoss-color&docid=CuOatST1YP3VXM&imgurl=http://www.hondos.gr/photos/c3c5a8_%2525CE%2525B2%2525CE%2525B1%2525CF%252586%2525CE%2525B7%252520Syoss%2525209-1. jpg&w=709&h=1134&ei=m7uHUIzwGMHQtAatooDIDw&zoom=1&iact=hc&vpx=92&vpy=113&dur=1626&hovh=284&hovw=177&tx=89&ty=147&sig=117092960998867967484&page=1&tbnh=151&tbnw=91&start=0&ndsp=11&ved=1t:429,r:0,s:0,i:63 Το αποτέλεσμα...ενώ η ρίζα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όλο το μαλλι μου εγινε γκρι!!!!!!!! Ναί!! κανονικό γκρι!!!! θα εκτιμούσα πολύ την όποια βοήθειά σου!!!!!! ευχαριστώ!!!.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Τα μαλλιά γίνονται γκρι όταν αφήνουμε πολύ ώρα το ντεκαπάζ στα μαλλιά και μετά παιρνώντας την σαντρε βαφή γκριζάρει.. Αλλά ακόμη και ένα ρεφλέ αν καεί όπω λέμε μπορεί να πρασινίσει ή να γκριζάρει την τρίχα..

  Στην περίπτωση σου είχες τα μαλλιά σου ένα πολύ άσπρο ξανθό , πρακτικά η τρίχα σου ήταν σαν να είχε υποστεί πολύ έντονο ντεκαπαζ στην άκρη..

  Για να μπορούσε να βγει το χρώμα όπως πριν θα έπρεπε οι άκρες σου να είναι στο στάδιο πιο κίτρινης απόχρωσης και όχι άσπρης..

  Τώρα το θέμα είναι ότι έχεις 2 επιλογές..

  Να περιμένεις με τα λουσίματα να φύγει το γκρι.. αλλά αν είναι πολύ έντονο θα πρέπει οπωσφήποτε να πας σε κομμωτήριο να στο διορθώσουν με κάποιο ρεφλέ..

  Εγώ σου προτείνω να κινηθείς προς το δεύτερο..είναι πιο ασφαλές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. ...Συμφωνώ με τη δεύτερη επιλογή...μάλιστα πιθανόν να είναι μονόδρομος - κ'όχι επιλογή.... γιατί δεν μπορώ να περιμένω και να ρισκάρω αν θα φτιάξει αυτό το απαίσιο μαλλί μονο του... είναι χειρότερο κι απ' της γιαγιάς μου!!!!
  Πάντως ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και πολλά συγχαρητηρια για το χρήσιμο site!!!
  Θα τα ξαναπούμε σύντομα! (πιστεύω όχι για τέτοια ζημιά :P)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Ανώνυμος15/11/12

  Kαλημέρα! Συγχαρητηρια για το blog και απο εμένα... θα ήθελα να ρωτήσω τι χρωμα θα πρέπει να ζητήσω για να βγει σε τελικη φαση σαν αυτο: http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=el&biw=1280&bih=802&tbm=isch&tbnid=74DMEW9lNB156M:&imgrefurl=http://womens1world.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html&docid=dA_PHjDSgkYIhM&imgurl=http://www.womenshealthmag.com/files/images/0904_hair_red.jpg&w=450&h=300&ei=HNCkUIfUPKje4QShnYG4Ag&zoom=1&iact=hc&vpx=443&vpy=368&dur=457&hovh=169&hovw=254&tx=144&ty=61&sig=101454416646220195549&page=2&tbnh=152&tbnw=228&start=26&ndsp=33&ved=1t:429,r:28,s:0,i:150 Δε με νοιαζει να βγει στην αρχη πιο σκουρο γιατι υπολογιζω οτι θα ανοιξει. δε θελω ομως να πορτοκαλιζει. Έχω φυσικο καστανο πολυ σκουρο, αλλα απ τη μεση και κατω ειναι πολύ ανοιχτο σαν μελι απο προηγουμενες ξανθες ανταυγιες που εχω βαψει 2 φορες καστανο αλλα εξακολουθουν να βγαινουν. Μαλλον θα πρέπει να επισκεφτω το κομμωτηριο αλλα δεν ξερω πως να ζητησω το χρωμα που θελω και απ το χρωματολογιο δυσκολευομαι. Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Καλημέρα, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!!
  Δύσκολο να σου πω χρώμα-αριθμό γιατί εξαρτάται τι εταιρία θα χρησιμοποιεί το κομμωτήριο σου..
  Όμως να διαλέξεις ένα κόκκινο που δεν θα έχει χάλκινο μέσα για να μην σου πορτοκαλίζει..
  Αν περιγράψεις στον κομμωτή σου το χρώμα και πεις ότι δεν θες να πορτοκαλίζει θα σου προτείνει...

  Ζήτα να δεις αποχρώσεις ακαζού..
  Αν είσαι ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα για να μην σε χλωμιάζει διάλεξε ένα πιο σκούρο ακαζού..

  Ελπίζω να σε βοήθησα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος23/11/12

  γεια σας εχω ξανθο πλατινε απο ντεκ και θελω να το σκουρινω και πειρα 9.13 και 8.0,τι λες θα σκουρινει πολυ η θα μεινει το ιδιο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι επειδή η τρίχα σου θα έχει φτάσει προς το άσπρο ξανθό με το ντεκαπάζ, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τι βαφή θα περάσεις για να μην σου γκριζάρει..
  Είναι το πιο συνηθισμένο ατύχημα με τα πλατινέ μαλλιά!

  Το ότι θα σκουρύνει θα σκουρύνει λογικά, αλλά για να έχεις σωστό αποτέλεσμα καλύτερα να έβλεπε τα μαλλιά σου ένας κομμωτής.

  Πάντως μην βάλεις πάνω στο πλατινέ σαντρέ γιατί θα σου βγει γκρι ή θα πράσινίζει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Ανώνυμος15/12/12

  Συγχαρητηρια για το blog! Εχω μια ερωτηση.Ειμαι φυσικη καστανομαλλα (αριθμο 7-8) και θελω να κανω κοκκινες ανταυγειες.Eιναι η πρωτη φορα που θα δοκιμασω κατι στο μαλλι μου και επειδη ειμαι σχετικα μικρη δεν θελω να βαλω ακομα χημικα στο κεφαλι μου και φυσικα δεν θελω να εχω μετα απο 20 μερες να βαψω παλι τη ριζα για να μην φαινεται χαλια και ρωτησα στο κομμωτηριο αν χρησιμοποιουν χρωμοσαμπουαν και μου ειπαν οτι εχουν βαφη χωρις οξυζενε αλλα δεν μου διευκρινισε αν πρεπει με αυτο να βαφτει και η ριζα!γενικως θελω κατι χωρις πολλα χημικα και κατι που να μπορει να φυγει σταδιακα (πχ.χρωμοσαμπουαν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Ανώνυμος17/12/12

  Καλησπερα! Συγχαρητηρια για το blog! εχω βαμμενα μαυρα μαλλια και θελω να τα ανοιξω προς το ανοιχτο καστανο ή ξανθο (το φυσικο μου ειναι καστανο σκουρο).Υπαρχει καποιος ασφαλης τροπος να το κανω μονη μου στο σπιτι ειτε με ντεκαπαζ, ειτε με ξανθιστικες αποχρωσεις της SYOSS ή με καποιον αλλο τροπο χωρις να παω σε κομμωτηριο? ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ανώνυμος24/12/12

  Καλησπέρα σας είμαι μελαχροινή φυσική θέλω να βάψω τα μαλλιά μου μελί είναι πρώτη φορά κάποια βαφή που θα μου πήγαινε σε αυτό που θα μπορούσα να κάνω ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. γεια σας ειμαι ειμαι καστανη με καφε ματια και ειμαι στις ψυχρες αποχρωσεις θα μ πηγενε να κανω τα μαλλια μ μαυρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαρτάται πόσο σκούρο θες να το κάνεις.. Αν είναι κοντά στο φυσικό σου απλά 1-2 τόνους πιο σκούρο θα σου πηγαίνει.. πρόσεξε το πολύ σκούρο μην σε αγριεύει.. συνήθως ταιριάζει πολύ σε άσπρες επιδερμίδες..
   Δοκίμασε να βάλεις ένα μαύρο μαντήλι στο κεφάλι και δες αν σε κολακεύει το χρώμα ή όχι..

   Διαγραφή
 104. stevi10/2/13


  το χρωμα που εχω τωρα ειναι σαν το 7.44,πως μπορω να πετυχω το πολυ ανοιχτο χαλκινο κατω απο το 7.44 ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Stevi μπορείς να το κάνεις αλλά μάλλον καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα κομμωτήριο για ένα έχεις σωστό αποτέλεσμα..
   Ίσως χρειαστεί να κάνεις πρώτα ένα ελαφρύ ¨ ξέβγαλμα¨ της βαφής που έχει τώρα για να περάσεις την νέα..

   Διαγραφή
 105. Ανώνυμος13/2/13

  καλημερα και μπραβο για ολες αυτες τις χρησιμες συμβουλες! πρωτη φορα κανω αναζητηση στο google για βαφες μαλλιων κ πετυχα εσας!βαφω τα μαλλια μου εδω κ 10 χρονια γιατι απο τα 16 μου αρχισαν να ασπριζουν!!εχω φυσικο σκουρο καστανο που κοκκινιζει ελαφρως στον ηλιο.πολλα χρονια τα βαφω μαυρα(μου πανε πολυ) αλλα πλεον η ριζα θελει βαφη καθε 2 βδομαδες γιατι εχουν απρισει σχεδον ολα και εχω κουραστει. τα βαφω μονη μου και γι'αυτο δε θελω να εχω ανταυγειες. εχω ασπρη επιδερμιδα, μαυρα ματια κ φρυδια.το καλοκαιρι μαυριζω ευκολα κ δε κοκκινιζω ποτε. ποια αποχρωση θα μου ταιριαζε εκτος απο το μαυρο που δε θα τονιζε τοσο πολυ τα λευκα??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! :)
   Δυστυχώς το μαύρο χρώμα είναι το μόνο που δείχνει τόσο έντονα την διαφορά με τα λευκά μαλλιά στην ρίζα.
   Και επίσης σε καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αποχωριστείς το χρώμα σου που σου πάει και έχεις αγαπήσει τόσα χρόνια!
   Το χρώμα μαλλιών που βολεύει με τα λευκά είναι το ξανθό και δεν χρειάζεται να είναι πλατινέ φυσικά.. Μπορείς να βρεις μια απόχρωση ξανθού-καστανού που σε κολακεύει..
   Από ότι καταλαβαίνω θέλεις μονοχρωμία άρα δεν σου προτείνω ανταύγειες..
   Αν και με τις ανταύγειες (και δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τις κλασσικές ανταυγειες γραμμές ,αλλά την πιο μοντέρνα εκδοχή με τούφες), θα έχεις πολυδιάστατο χρώμα και δεν θα φαίνεται η ρίζα σου όταν θα βγαίνει σαν στεφάνη..
   Το να περάσεις από το μαύρο στο ξανθό ή στο καστανόξανθο, αν το αποφασίσεις, θέλει σίγουρα την πρώτη φορά να γίνει σε κομμωτήριο και εσύ μετά να περνάς την ρίζα με τις οδηγίες του κομμωτή σου.

   Και ένα μικρό μυστικό... αν θέλεις να καλύψεις τις άσπρες τρίχες σου που φαίνονται στην χωρίστρα σου ,παροδικά για μια έξοδο, χρησιμοποίησε την «μάσκαρα» σου και βάψε προσεκτικά τα λευκά!


   Διαγραφή
 106. Ανώνυμος18/2/13

  Καλησπέρα! Έχω βάλει στο μυαλό μου να κάνω ένα κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μου. Είχα δει ένα υπέροχο χρώμα, που ίσως πορτοκάλιζε και λίγο (σαν φυσικό κόκκινο) και είμαι μεταξύ αυτού και έντονου κόκκινου. Γενικά έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, γκριζογάλανα μάτια και το φυσικό μου χρώμα είναι σκούρο ξανθό/καστανόξανθο. Λογικά κυμαίνεται κάπου στο 8/7. Είχα βάψει πέρυσι το πάσχα τα μαλλιά μου στο πιο σκούρο καστανό, έδειχνε σχεδόν μαύρο, αλλά υποθέτω θα έχουν φύγει όλα τα υπολείμματα βαφής μέχρι τώρα, σωστά; Βασικά αυτό που απορώ είναι αν θα πιάσει το χρώμα κατευθείαν, και αν θα φαινόταν πιο ωραίο το αποτέλεσμα αν περνούσα και τα φρύδια με την βαφή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αν έχει φύγει η προηγούμενη βαφή σου, εξαρτάται πόσο συχνά έκοβες αυτό το διάστημα τις άκρες σου. Αν δεν έχεις καθόλου χρωστικές από βαφή και τα μαλλιά σου έχουν το φυσικό τους χρώμα, τότε είναι πιο εύκολο να πιάσει το χρώμα. Αλλά και πάλι εξαρτάται πόσους τόνους θες να ανοίξεις τον τόνο των μαλλιών.
   Για τα φρύδια υπάρχουν ειδικές βαφές αλλά μην το τολμήσεις μόνη σου καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα κομμωτήριο. Και φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξεις πολύ το χρώμα των φρυδιών σου γιατί μετά θα «χαθεί» τελείως το βλέμμα σου!

   Διαγραφή
 107. Ανώνυμος25/2/13

  Γειά μπράβω σας για όλες τις συμβουλές
  Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί ενώ είχα ένα ωραίο σκούρο καστανό χρώμα με φυσικές ανταυγεις αποφάσισα να το βαψω νομίζοντας ότι θα αποφύγω λίγο την λιπαρότητα. Ετσι ζήτησα απο την κομμωτριά μου να μου βάλει μια βαφή στην ίδια αποχρωση με τα μαλλιά μου και μου έβαλε της inoa την 7,3 η ριζα μου κοκκίνιζε αρκετά και δεν μου άρεσε.Μετά απο ενάμισι μήνα βγήκε η ρίζα σχεδόν μαυρη και ξεθώρισε το χρώμα
  πήγα στο κομμωτήριο και αυτή τη φορά μου έβαλε 8,31 και μου έκανε και μερικές λεπτές ανταύγιες αλλά και αυτη τη φορά η ρίζα βγήκε ξεθωριασμενη και διαφορετική απο το υπολοιπο μαλλί μου είπε να πάω να μου το περάσει ρεφλέ
  Πως μπορώ να επαναφερω τα μαλλια μου στο φυσικό χρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου απάντησα νομίζω και στο άλλο σχόλιο που άφησες.
   Αρχικά μην αγχώνεσαι καθόλου. Αν η κομμώτρια σου μπορεί να σου περάσει ρεφλέ και να στο διορθώσει τότε μην ανησυχείς.
   Δυστυχώς το φυσικό χρώμα μαλλιών ΔΕΝ μπορεί να ταυτοποιηθεί απόλυτα με μια βαφή μαλλιών. Δηλαδή η ρίζα σου θα φαίνεται μετά από βαφή,όσο κοντά στο φυσικό σου χρώμα και να είναι η βαφή σου.
   Θα μπορούσες να κάνεις μια ημιμόνιμη βαφή ή να περάσεις χρωμοσαμπουάν που φεύγει σταδιακά με τα λουσίματα..

   Αφού σου άρεσε το φυσικό σου δεν έπρεπε να τα βάψεις λόγω της λιπαρότητας,και μάλιστα με μόνιμη βαφή,αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι που θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

   Τώρα αν θες να σταματήσεις να τα βάφεις, κάνε το ρεφλέ όπως σου είπε η κομμώτρια σου και μετά άφησε τα να μακρύνουν ώστε κόβοντας τις άκρες σου να φύγει το βαμμένο μαλλί.
   Για να μην έχεις τη διχρωμία μπορείς απλά να περνάς ανα δίμηνο ένα ελαφρύ ρεφλέ στην απόχρωση του φυσικού σου..

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/13

   Σε ευχαριστώ πολύ, το μαλλί μου είναι μονοκόμματο καρέ στο ύψος του ώμου,θα αργήσει πολύ να φύγει η βαφή και εγώ θέλω να είναι ωραία τα μαλλια μου αν τα περνάω ρεφλέ θα έχω ωραίο αποτέλεσμα ακόμα τα μαλλιά μου είναι πολυ αδύναμα και στην βάση πολύ αραιά

   Διαγραφή
 108. Ανώνυμος27/2/13

  καλησπερά! το φυσικο χρωμα των μαλλιών μου ειναι αναμεσα στο 5 και στο 6(πιο πολυ προς 6 κλεινει). εχω κανει ως τωρα 3 φορες ανταυγιες ξανθες πολυ ανοιχτες αλλα αλλες ανοιξαν ετσι οπως θα πρεπε και αλλες εγιναν ελαφρως πιο κιτρινες γιατι τις περασαμε πανω απο τις παλιες.εχω γαλαζογκριζοπρασινα ματια και ανηκω στις ψυχρες αποχρωσεις.θελω να πετυχω τετοιο αποτελεσμα ωστε να φενεται πως εχω βαση(φυσικο 10) και πολλες ψιλες ανταυγιες στην αποχρωση(σαντρε 10,1).αν δηλαδη αντιλαμβανεται καλα το ματι μου,το αποτελεσμα θα ειναι πλατινε σταχτι.πως θα το πετυχω αυτο??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα μόνο στο κομμωτήριο μπορούν να βρουν την λύση.
   Μπορεί να χρειαστεί να εξουδετερωθεί αρχικά το κίτρινο με κάποιο ρεφλέ και αφού καλυφθούν ή περαστούν οι ανταύγειες σου , να περαστεί η βάση στο χρώμα που θες..
   Αντιλαμβάνεσαι όλα αυτά τα λέμε πολύ περιγραφικά, αφού είναι ειδική διαδικασία που πρέπει να γίνει από επαγγελματίες που έχουν τις ειδικές γνώσεις.

   Διαγραφή
 109. Ανώνυμος6/3/13

  Γεια σας..φυσικο σαντρε ξανθό αλλα πολλά χρόνια τα εβαφα μαύρο.μπλε εδω κ έξι μήνες τα βαφω καστανό σκούρο κ τα κουρευω συχνά με αποτέλεσμα να έχει βγει ένα καστανό κόκκινο κ υπάρχουν σημεία ακομα που αχνοφαινονται μαύρα δν με ενοχλεί το καστανό αλλα δν θέλω το κόκκινο τι μπορώ να κανω;ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς θέλει υπομονή μέχρι να φύγει το μαύρο μπλε τελείως από τα μαλλιά με το σταδιακό κούρεμα.. Από ότι κατάλαβα δεν έγινε κάποια προεργασία πριν περαστεί νέο χρώμα, όπως ξέπλυμα-ντεκαπάζ..
   Γιαυτό δημιουργούνται οι διχρωμίες που αναφέρεις.
   Αν λοιπόν την αλλαγή την έκανες μόνη σου καλύτερα να πας σε κάποιο κομμωτήριο να σου εξουδετερώσουν το κόκκινο και να φύγουν τα μπαλώματα που έχεις, αν δεν έχεις την υπομονή να φύγει σταδιακά το χρώμα με το κούρεμα..

   Διαγραφή
 110. γεια σας εχω και εγω ενα θεματακι.περασα την excelance της loreal την 5.03 .επειδη μου φανηκε σκουρη τον επομενο μηνα περασα την 6.03 της ιδιας εταιριας.αυτη ομως αν και δεν ανοιξε(δεν καταλαβα διαφορα) ψιλοκοκκινησε. ποια αποχρωση να παρω που να μην κοκκινιζει?ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα, και οι 2 οι αποχρώσεις που χρησιμοποιήσατε έχουν μέσα χάλκινο γιαυτό και κοκκινίζουν πιθανό στα μαλλιά σας.Δοκιμάστε μια ψυχρή απόχρωση..

   Διαγραφή
 111. γεια σας εχω και εγω ενα θεματακι.περασα την excelance της loreal την 5.03 .επειδη μου φανηκε σκουρη τον επομενο μηνα περασα την 6.03 της ιδιας εταιριας.αυτη ομως αν και δεν ανοιξε(δεν καταλαβα διαφορα) ψιλοκοκκινησε. ποια αποχρωση να παρω που να μην κοκκινιζει?ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Ανώνυμος16/3/13

  γεια σας χρησιμοποιησα το 12/81 της κολεστον ξανθο ανοικτο περλε,εχω αρκετα λευκα μπροστα και εγιναν μωβ.γιατι εγινε αυτο και τι να κανω τωρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα το 12/81 είναι γκρι σαντρε και στα λευκά που είναι πιο πορώδη βγήκε το μωβ. Τα λευκά αντιδρούν διαφορετικά στις βαφές και πολλές φορές χρειάζεται να μπει κάποια βάση για να πιάσει το χρώμα και να τα καλύψει..
   Η λύση για να μην έχετε κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα και να μην ταλαιπωρήσετε τα μαλλιά σας είναι να πάτε σε κάποιο κομμωτήριο..
   Θα ήταν ριψοκίνδυνο να σας προτείνουμε κάποια λύση διαδικτιακά..

   Διαγραφή
 113. Ανώνυμος22/3/13

  Γειά σας! Καταρχάς πολύ ενδιαφέρον άρθρο κ πάνω απ'όλα κατατοπιστικό. Το δέρμα μου ειναι ανοιχτό μπεζ κ ανήκει στις ουδέτερες πρός ζεστές αποχρώσεις ( φλέβες που πρασινίζουν, γήινα χρώματα στο ντύσιμο, χρυσά κοσμήματα). Όμως, κάθε φορά που έκανα ανταύγειες και αυτές έβγαιναν χρυσές ή γλυκές, με χλώμιαζαν! Αντίθετα, οι πλατινέ που μπέζαραν, με φώτιζαν. Τελικά τί μου ταιριάζει? Το φυσικό χρώμα μαλλιών μου ειναι ψυχρό σκούρο καστανό.
  Επίσης, θα ήθελα να αλλάξω χρώμα μαλλιών. Με ενδιαφέρει το καστανο-χαλκινο 7.4. Να το επιχειρήσω?

  Ερη - Πάτρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έρη ευχαριστούμε αρχικά για τα καλά σου λόγια!
   Την απάντηση σχεδόν την έδωσες μόνη σου! Όπως είπες το φυσικό σου χρώμα είναι ψυχρό καστανό, άρα μάλλον ανήκεις στις ουδέτερες προς ψυχρές αποχρώσεις! Γιαύτο και οι χρυσές ανταύγειες σε χλώμιαζαν..
   Όσον αφορά για το καστανό χάλκινο θα σου πηγαίνει αλλά ίσως πάλι να νιώσεις ότι σε χλωμιάζει όταν δεν θα έχεις μακιγιάζ.

   Διαγραφή
 114. Ανώνυμος26/3/13

  Καλησπέρα! Βάφω τα μαλλιά μου ξανθά από καστανά που είναι το φυσικό μου και έχω καταλήξει ότι η βαφή που μου ταιριάζει περισσότερο είναι το 12 81 της κολεστον με 40 οξυζενέ. Το πρόβλημα μου είναι οτι υπάρχουν σημεία που τα μαλλιά μου είναι πιο σκούρα προφανώς από δοκιμές που έχω κανει μέχρι να βρω την κατάλληλη βαφή. Πως μπορώ να το διορθώσω και να γίνουν ομοιόμορφα? Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,
   οι λεκέδες-μπαλώματα που έχεις θέλουν τοπικό αποχρωματισμό..
   Υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να σου το διορθώσουν εύκολα σε κάποιο κομμωτήριο.
   Καλύτερα μην δοκιμάσεις μόνη σου να κάνεις τοπικό ντεκαπάζ στα σκούρα σημεία..

   Διαγραφή
 115. ΧΑΙΡΕΤΑΙ!!!
  θα θελα να θεσω κι εγω μια ερωτηση επι του θεματος! ειμαι 19 χρονων με λευκη επιδερμιδα , καστανα ματια και καστανα σκουρα μαλλια! σημειωτεον οτι διαθετω πυκνα μαυρα φρυδια! οι ιφλες μου μου λενε οτι το χρωμα μαλλιων μου ειναι πολυ ωραιο και παρα το γεγονος οτι ειναι ενα καστανο ειναι ξεχωριστο και γυαλιστερο και μου ταιριαζει απολυτα! συμφωνω μαζι τους ομως θελω απελπισμενα ενα χαλκινο...οχι ακριβως καροτι πιο σκουρο..καστανοχαλκινο σαν της emma stone ας πουμε...οι φιλες μου με αποτρεπουν ομως.Γι αυτο στραφηκα στο χρωμοσαμπουαν που ειναι παροδικο.μετα τη χρηση του υπαρχει περιπτωση οταν περασουν 15 λουσιματα το φυσικο μου χρωμα να μην επανελθει πληρως?
  ευχαριστω εκ των προτερων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαρτάται από το χρωμοσαμπουάν, αν οι χρωστικές του επηρεάσουν το φυσικό σου. Αλλά συνήθως το χρωμοσαμπουάν απλά κάθεται εξωτερικά στην επιφάνεια της τρίχας. Για να μην χάσουν την γυαλάδα τους τα μαλλιά σου όμως, φρόντισε να κάνει συχνά μάσκες ενυδάτωσης.

   Διαγραφή
 116. Ανώνυμος16/4/13

  γεια σ! πολυ χρησιμο ποστ!μπραβο!λοιπον το φυσικο μ ειμ κοντα στ 3-2 ειμ μελαχρινη στ χρωμα δερματος αλλα οχι πολυ σκουρο ...απλα μαυριζω ευκολα..τα ειχα βαψει τελευταια φορα μαυρα τν σεμπτεμβρη..και τωρα μ μπηκε η ανοιξη θελω να τα ανοιξω κ μιας π δινω κ πανελληνιες θελω μια αλλαγη:.τι πιστευετε θα μ ταιριαζε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν θες να κάνεις μια αλλαγή! Μπορείς να κάνεις ένα ombre με αποχρώσεις του ανοιχτού καστανού. Μοντέρνο και νεανικό!
   Επιπλεον μπορείς να κάνεις δίχρωμες ανταύγιες αλλά όχι τις κλασσικές.
   Δες το άρθρο με τις Τάσεις Χρώμα μαλλιών 2013.
   Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!! :)

   Διαγραφή
 117. Ανώνυμος16/4/13

  αα!και επισης,τα φρυδια μ ειν καστανα σκουρα περιπου μαυρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Ανώνυμος17/4/13

  εχω καστανα μαλλια, και εχω βαση μειξη 8,00 και 8,73 της κολεστον δηλ ξανθο μελι, πριν καποιες μερες εκανα ανταυγειες και μου βγηκαν παρα πολυ ανοιχτες- ξανθες με αποτελεσμα να μην μου αρεσει, εχω βαφη 8,0 της κολεστον και σκεφτομαι να περασω ενα ρεφλε σε ολο το μαλλι μηπως και σκουρινουν λιγο και γινουν πιο αρμονικες με ολο το συνολο, εφοσον υπαρχουν οι ανταυγειες σκεφτομαι οτι παρολου την ιδια αποχρωση θα βγουν παλι πιο ανοιχτες οι ανταυγειες αλλα οχι τοσο ασπρες. σωστα? τι να κανω? να την χρισιμοποιησω σαν ρεφλε? και αν ναι σε τι αναλογια? και σε ποσεσ μερες, εφοσον δεν εχει πολλες μερεσ που τα εβαψα? ευχαριστω εκ των προτερων! παρακαλω απαντηστε μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς μάλλον η απάντηση μας θα είναι λίγο αργοπορημένη, και μάλλον θα έχεις βρει την λύση.
   Πάντως γενικά το ρεφλέ είναι η καλύτερη λύση και μπορούσες να το κάνεις όπως σκέφτηκες.
   Συγνώμη που αργήσαμε να δούμε την ερώτηση σου.

   Διαγραφή
 119. Ανώνυμος19/4/13

  Help me εδω και εναν χρονο εβαφα τα μαλλια μου μαυρο μπλε το μετανιωσα,και προχωρησα στο μαυρο σκετο,ηθελα να τα ανοιξω περισσοτερο ομως και τα περασα ενα καστανοκοκκινο ελπιζοντας πως θα τα καταφερω απο μονη μου,το αποτελεσμα ηταν να πιασει μονο η ριζα και μαλιστα εντονα επειδη εχω καποιες ασπρες τριχες εκει,τα υπολοιπα μαλλια εμειναν το ιδιο ενω τα ειχα περασει ολα,τι πρεπει να κανω για να πετυχω το αποτελεσμα που θελω?Σας παρακαλω βοηθηστε με!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να πιάσει νέο χρώμα πάνω από το μαύρο μπλε, και συγκεκριμένα το καστανοκόκκινο μόνο με ντεκαπάζ προσεκτικά και μετά η νέα βαφή.
   Καλύτερα μια τέτοια αλλαγή να γίνει στο κομμωτήριο..

   Διαγραφή
 120. Γεια σας εβαψα τα μαλλια μου με αποχρωση 6/7 (ξανθρο σκουρο κακαο ελεγε στην βαφη) τα εβαψα μονη μου σπιτι η8ελα ενα καστανο να κοκκινιζει και η κοπελα απο το κασταστημα εδωσε αυτο.Οντως κοκκινιζουν λιγο στην ριζα αλλα θεωρω οτι ειναι αρκετα σκουρο...Θελω να πετυχω ενα καστανο γλυκο και ακομα δεν εχω βρει την καταλληλη αποχρωση!Σε τι τονος πιτευετε πρεπει να κινηθω για να μην μου βγει ουτε πολυ σκουρο ουτε ανοιχτο..Γυρω στο 7 και κατι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα! Αφού το 6 σου φάνηκε σκούρο ανέβασε ένα τόνο.Καλά σκέφτηκες λοιπόν να πας στο 7.. Δεν ξέρω ποια εταιρία χρησιμοποίησες αλλά δες στο χρωματολόγιο του καταστήματος τα καστανοκόκκινα στο 7αρι..

   Διαγραφή
 121. Γεια σας θα ηθλεα την βοηθεια σας στην επιλογη ενος χρωματος που μου ταιριαζει . Αρχικα ανήκω στις ζεστές αποχρωσεις εχω καστανα μαλλια με ανοιχτα καστανα ματια π στον ηλιο ψιλοπρασινιζουν επισης το δερμα μου μαυριζει το καλοκαιρι και εχει ροζ τονους .. Ο προβληματισμος μου ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω τι μου παει περισσοτερο ενα ανοιχτο χρωμα (οπως καποιο φυσικο ξανθο -μελι) η ενα σκουρο καστανο ? ειχα κανει το 5αρι της inoa μου αρεσε αλλα δεν κρατησε πολυ (1-2 μηνες) θα μου πηγαινε ισως και ενα κοκκινοκαστανο? κ αν ναι σκουρο ανοιχτο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα, εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ένα καστανό ανοιχτό .
   Να κινηθείς περίπου στον τόνο 7. Δεν σημαίνει ότι δεν θα σου πηγαίνει κάτι πιο σκούρο αλλά λόγω καλοκαιριού ας προτιμήσεις κάτι πιο φωτεινό που θα γλυκαίνει..
   Ανάλογα σε ποια εταιρία θα επιλέξεις δες από κοντά το χρωματολόγιο και επέλεξε ένα ζεστό καστανό σε τόνο 7..

   Διαγραφή
 122. Καλησπέρα ΜΣ!! Διαβάζοντας τα άρθρα σου , είδα πολύ χρήσιμες συμβουλές !
  Θα ήθελα την συμβουλή σου, αν μπορείς να με βοηθήσεις και μένα : Είχα βάψει τα μαλλιά μου 3-4 φορές μαύρα (με μόνιμη βαφή kolleston perfect), πριν 2 χρόνια . Τώρα πρόσφατα δοκίμασα τα κόκκινα 6.55 και 5.52 της palete (σωληνάριο) και το χρώμα βγήκε τέλειο αλλά μόνο στο φυσικό μου μαλλί που βγήκε και όχι πάνω στο μαύρο το οποίο είχε απομείνει . Αργότερα έκανα ρεφλε πιστεύοντας πως δεν θα φαίνεται ιδιαίτερα η διαφορά , αλλά δεν κατάφερα τίποτα σπουδαίο , αντ'αυτού αγρίεψε και η τρίχα...
  Πολλοί μου είπαν να κάνω αποχρωματισμό με οξειδωτική κρέμα , γιατί δεν θέλω να κάνω με τίποτα ντεκαπάζ !!
  Εσύ τι λες , η οξειδωτική κρέμα θα κάνει δουλειά? Και αν ναι , κατα πόσο θα μου καταστρέψει την τρίχα?
  Αν το τίμημα είναι να καταστρέψω το μαλλί μου , που το μάκρυνα με τόόόόσους κόπους , να μου λείπει το βύσσινο! Σημειωτέον έχω λεπτή τρίχα και παρόλο που έχει φάει τόση ταλαιπωρία , καλά κρατεί :) Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων !!! :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δέσποινα καλησπέρα!!
   Ναι για να πιάσει το χρώμα που θες πάνω στο βαμμένο μαύρο μαλλί θέλει οπωσδήποτε αποχρωματισμό.. Η οξυδωτική κρέμα είναι αυτό που λέμε οξυζενέ.. Αυτό δηλαδή που προσθέτουμε στην βαφή..
   Τώρα το πόσο θα καταφέρουν να ανοίξουν το χρώμα εξαρτάται και από το χρόνο που θα το αφήσουν αλλά και από το είδος οξυζενέ, άλλο το 40αρι , άλλο το 20αρι..
   Σε καταλαβαίνω που σκέφτεσαι για την ταλαιπωρία.. Μπορείς να ανοίξεις το χρώμα σου σταδιακά και παράλληλα να κάνει πολλές μάσκες και να τα προστατεύσεις.. Το καλοκαίρι με τον ήλιο τα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα άρα ακόμη ένας λόγος να είσαι πιο προσεκτική..

   Εγώ τελικά θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε ένα καλό κομμωτήριο και να σου το ανοίξουν σταδιακά και να προμηθευτείς προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών σου , όπως μάσκες..
   Αν τα μαλλιά σου αυτήν την στιγμή είναι ταλαιπωρημένα και άγρια δώσε λίγο χρόνο να συνέλθουν πρώτα με εξειδικευμένες θεραπείες και μετά να κάνεις την αλλαγή χρώματος!

   Διαγραφή
  2. MΣ και πάλι καλησπέρα & σε ευχαριστώ για την απάντηση!
   Άρα δηλαδή όσα μου λέγανε για οξειδωτικές κρέμες που δρουν μόνο πάνω στο μαύρο και το ανοίγουν μέχρι 5 τόνους , πρόκειται για μούφες ? Ουσιαστικά ένα ήπιο ''και καλά'' ντεκαπάζ..!!
   Ναι, η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι πολύ την ταλαιπωρία , τόσο πάνω στο μαλλί όσο και στο πορτοφόλι , αλλά μια ζωή την έχουμε ......
   Έχω αρκετά προϊόντα για περιποίηση μετά την αλλαγή , λαδάκια , μάσκες , κρέμες κτλπ και έτσι ελέγχω την κατάσταση . Τι εννοείς όμως εξειδικευμένη θεραπεία ? Παρεμπιπτόντως αν έχεις κάποιο άρθρο σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών , θα ήθελα να το δω .

   Διαγραφή
  3. Δέσποινα αν ένα προϊόν μπορεί να ανοίξει μέχρι 5 τόνους τα μαλλιά σίγουρα δεν είναι ήπιο ντεκαπάζ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όσες το κάνουν καταστρέφουν και τα μαλλιά τους. Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της τρίχας, δηλαδή πόσο ανθεκτική είναι, λεπτή ή όχι, και φυσικά αν το ντεκαπάζ γίνει σε αφυδατωμένα μαλλιά είναι πιο επικίνδυνο να τα ¨κάψει¨..
   Όταν λέμε εξειδικευμένες θεραπείες εννοούμε ότι κάποιες θεραπείες που εφαρμόζουν σε κομμωτήρια, όπως κάποιες αμπούλες ενυδάτωσης αλλά και μάσκες μαλλιών.. Φυσικά μπορείς να προμηθευτείς και από μόνη σου αντίστοιχα προϊόντα, και να τα εφαρμόζεις στο σπίτι..
   Και αφού έχεις τέτοια προϊόντα άρα είσαι καλυμμένη! :)
   Στην κατηγορία Μαλλιά θα δεις αρκετά άρθρα όπως π.χ, Το σωστό λούσιμο Το σωστό λούσιμο και Πως να ενυδατώσεις σε βάθος τα μαλλιά σου Πως να ενυδατώσεις σε βάθος τα μαλλιά σου

   Διαγραφή
 123. Ανώνυμος29/5/13

  γεια σας και συγχαρητηρια για το site σας! με λενε ευα και ειχα τα μαλλια μου καστανα μεχρι που αποφασισα να τα ξανθυνω και πηρα μια βαφη το 9.1 της κολεστον αλλα μου επιασε μονο στην ριζα μ ενω οι ακρες μ ηταν καστανες..ετσι αποφασισα την επομενη μερα να παω σε ενα κομμωτηριο για να μ το διορθωσει αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν καθολου καλο.μου εκανε 2φορες ντεκαπαζ και βγηκε ενα απαισιο καναρινι χρωμα ενω εγω της ζητησα να μην κιτρινιζει καθολου. την επομενη μερα παω αλλου και της ζηταω να μ τα βαψει καστανα για να φυγει το προηγουμενο χαλι αλλα με τα λουσιματα το χρωμα εχει ανοιξει και εχει γινει ενα ξανθο που δεν ειναι ασχημο αλλα εμενα δεν με ικανοιποιει.τον επομενο μηνα σκεφτομαι να τα βαψω καστανα γιοα να επανελθουν στο φυσικο μου χρωμα και για να μην τα ταλαιπωρησω αλλο.δεν θελω να μπλεξω με κομμωτηρια οποτε εχετε να μου προτεινεται ενα καστανο που να ειναι ωραιο χρωμα??? σας ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Εύα και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!
   Το ξανθό χρώμα είναι δυστυχώς δύσκολο χρώμα, όταν τα μαλλιά είναι ήδη βαμμένα από πριν και πρέπει να γίνει αποχρωματισμός και να περαστεί η νέα βαφή.. Το ότι βγήκε την πρώτη φορά καναρινί το χρώμα σημαίνει ότι με το ντεκαπάζ δεν έφτασε το ξάνοιγμα στο σωστό τόνο ή ότι η νέα βαφή δεν ήταν η σωστή.. Σίγουρα ένα καλός/καλή hair colorist θα έπρεπε να είχε βρει την σωστή λύση ή έστω να σε προειδοποιήσει από πριν ότι το χρώμα που επιθυμείς πρακτικά δεν μπορεί να στο βγάλει..
   Μετά πέρασες καστανό στο δεύτερο κομμωτήριο και στο σημείο που είχε γίνει ντεκαπάζ είναι λογικό η βαφή να μην σταθεροποιηθεί επειδή με το ντεκαπάζ η τρίχα γίνεται πιο πορώδης.. Αν όμως περαστεί η βαφή 2-3 φορές τότε το χρώμα θα μπει πιο βαθιά και άρα δεν θα σου βγαίνει το ξανθό με τα λουσίματα.
   Τώρα το ποιο καστανό χρώμα θα περάσεις εξαρτάται από εσένα, δηλαδή τι είδους καστανό θες να έχεις.. Δηλαδή κάποιο ψυχρό ή κάποιο ζεστό καστανό.
   Άρα απλά ανάλογα με τα χρώματα σου αλλά και την απόχρωση του φυσικού σου θα επιλέξεις αυτό που σε ικανοποιεί..
   Το θέμα είναι όμως,το πως θα περάσεις την νέα βαφή για να βγει ομοιόμορφο το χρώμα. Αν η ρίζα σου είναι στο φυσικό σου και τα κάτω είναι ήδη βαμμένα και μάλιστα έχουν υποστεί ντεκαπάζ,αν περάσεις την ίδια βαφή σε όλο το μαλλί, μετά τα λουσίματα θα δεις ότι στις άκρες θα βγαίνει πιο ανοιχτό και θα βγαίνει το ξανθό που έχεις από κάτω.
   Ένας τρόπος που εφαρμόζεται στα κομμωτήρια λοιπόν είναι ο εξής:

   Ας πούμε ότι θες να περάσεις την βαφή 7.3 σύμφωνα με το πάνω χρωματολόγιο. Στην ρίζα όπου έχεις το φυσικό σου, δηλαδή είναι άβαφη, θα περάσεις κανονικά το χρώμα. Στις άκρες όμως και όπου έχει υποστεί ντεκαπάζ το μαλλί σου,θα πρέπει να γίνει ένα μείγμα από 3 βαφές με αναλογία 7:2:1. Δηλαδή θα πρέπει να βάλεις 70 ml την 7.3, 20 ml 6.3 και 10 ml 5.3 Δηλαδή θα χρησιμοποιήσεις και 2 τόνους τόνους του ίδιου χρώματος πιο σκούρο σε μικρότερες αναλογίες ώστε οι άκρες να γίνουν όμοιες χρωματικά με την ρίζα σου. Και φυσικά αφού περάσει ο χρόνος που θα μείνει η βαφή στα μαλλιά,στο τέλος θα πρέπει να γίνει μια αφροποίηση.

   Δεν ξέρω αν σε μπερδέψαμε ή αν σε βοηθήσαμε. :)
   Αν θεωρείς ότι είναι περίπλοκο, ψάξε ένα καλό κομμωτήριο και σίγουρα θα βρεις την λύση!!

   Διαγραφή
 124. Ανώνυμος30/5/13

  Σας ευχαριστώ πολυ για την απάντησης σας. Σκέφτομαι να πάρω το 7 της pallete αλλά φοβάμαι μήπως δν πιάσει κ μετα απο μερικά λουσιματα βγει παλι το ξανθο.οποτε μου προτείνετε να πάρω το 6 Η' θα βγει πολυ σκούρο?Εύα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως και να έχει μετά από 2-3 φορές βαφής θα δεις ότι το χρώμα θα γίνει πιο σταθερό.. Δυστυχώς είναι το τίμημα του ντεκαπάζ..
   Η μόνιμη βαφή σίγουρα δεν θα σου βγάλει το ξανθό αμέσως μετά από 2-3 λουσίματα μόνο.. αλλά σταδιακά!
   Ότι χρώμα και να περάσεις μέχρι να απορροφηθεί καλά το νέο χρώμα σε βάθος της τρίχας ,θα βλέπεις το ξανθό να βγαίνει..
   Απλά προσπάθησε να λούζεσαι και με ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά αλλά και να μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό που κάνει το χρώμα να ξεθωριάζει..

   Διαγραφή
 125. Ανώνυμος30/5/13

  η γνώμη σου ειναι πως πρέπει να τα βαψω με πιο σκούρο καστανό Η' ολα τα κάστανα θα πιάσουν? Συγγνώμη για της ερωτήσεις μου αλλά δν ξέρω τι να κάνω.Εύα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι δύσκολο να σου πω με σιγουριά γιατί δεν ξέρω ακριβώς πως είναι τα μαλλιά σου, απλά φαντάζομαι... Αν είναι πολύ ξανθό το χρώμα σου σίγουρα δεν θα βγει σκούρο το καστανό 6.. Όμως αν έχεις ρίζα που δεν έχει βαφτεί καιρό, δηλαδή έχει το φυσικό σου, τότε εκείνη θα αποδώσει διαφορετικά το χρώμα άρα θα βγει πιο σκούρα η ρίζα και πιο ανοιχτή η άκρη.. Αφού λοιπόν θες να δοκιμάσεις μόνη σου την αλλαγή, πέρνα το 7 που είναι πιο ανοιχτό, και αν δεις ότι δεν πιάσει πέρασε στην επόμενη βαφή το πιο σκούρο..
   Μην ζητάς συγνώμη, εμείς να βοηθήσουμε θέλουμε, αυτός είναι ο σκοπός της σελίδας!

   Διαγραφή
 126. Ανώνυμος30/5/13

  Τα μαλλιά μου δν ειναι το άσπρο το ξανθό ειναι περίπου σαν να τα εχω βαμμένα με το 9...η ρίζα δν εχει βγει πολυ ,το Πάσχα τα εβαψα εξάλλου.να περάσω το 6 για να ειμαι σίγουρη οτι θα πιάσει το καστανό γιατί φοβάμαι μήπως με το 7 βγει παλι τν ίδιο χρώμα(η κομμώτρια με το 7 μου τα έβαψε κ βγήκε αυτό το χρώμα που εχω τωρα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άρα αφού η κομμώτρια πέρασε το 7 και δεν σκούρυνε πολύ πέρασε εσύ το 6..
   Πολύ θετικό που δεν έχει βγει πολύ η ρίζα σου, δεν θα έχεις το φόβο διχρωμίας!! :)

   Διαγραφή
 127. Ανώνυμος31/5/13

  Κ σε περίπτωση διχρωμιας τι κανω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για μια τέτοια διόρθωση μάλλον καλύτερα να απευθυνθείς σε κομμωτήριο.. Όπως αναλύσαμε στο πιο πάνω σχόλιο ,χρησιμοποιείται αναλογία 3 τόνων του ίδιου χρώματος στις άκρες. Ένας τρόπος είναι αυτός..

   Διαγραφή
 128. Ανώνυμος1/6/13

  Σε ευχαριστώ πολυ για όλες τις απαντήσεις σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 129. Ανώνυμος4/6/13

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΚΟΥΡΟ (Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ) ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΔΙΠΛΕΣ (ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΞΑΝ8ΕΣ Κ ΣΚΟΥΡΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΣΗ).ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΥΣΙΜΑΤΑ ΟΙ ΞΑΝΘΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ Κ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΦΛΕ Ή ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΖΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΞΑΝΘΙΑ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα!
   Αφού το πρόβλημα είναι μετά το λούσιμο.. να χρησιμοποιείς ένα Silver Sampoo , δοκίμασε για παράδειγμα το Silver Shampoo της Lorvenn Paris θα το βρεις στα Hondos Center.
   Και να το αφήσεις 1-2 λεπτά στα μαλλιά σου...
   Έτσι θα εξουδετερώσεις το κίτρινο από τις ανταύγειες σου..

   Διαγραφή
 130. Ανώνυμος12/6/13

  καλησπερα κ συγχαρητηρια για το site σου!
  ειμαι φυσικη καστανη ανοιχτη σαντρε(γυρω στο 7.1 )και περυσι το καλοκαιρι εκανα στο κομμωτηριο βαφη 8αρι ντορε (ιδεα της κομμωτριας) με αποτελεσμα το μαλλι μου ακομη να πορτοκαλιζει!!εκανα το χειμωνα ενα 8.1 με 8.71 και βγαζει ακομη..Τι μου προτεινεις για να μην γινουν πιο σκουρα αλλα να φυγει το πορτοκαλι..?να συνεχισω με σαντρε?ευχαριστω πολυ!!!
  marylu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα marylu και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
   Το πορτοκαλί θα το εξουδετερώσεις σταδιακά με βαφή που περιέχει μπλε ή βιολετί τόνους δηλαδή ψυχρούς τόνους.

   Διαγραφή
 131. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΑΙ ΤΟ BLOG.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΟΥ ΣΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΧΑΛΚΙΝΟ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα! Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Επισκέψου ένα καλό κομμωτήριο και σίγουρα θα σου πετύχουν το χάλκινο που θες!

   Διαγραφή
 132. Ανώνυμος17/6/13

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΣΟΥ !!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ !!!
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΡΕΦΛΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΙΤΡΙΝΙΛΑ ??? ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΒΑΦΗ ΓΙΑ ΠΛΑΤΙΝΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ. ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ. ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!
   Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου δώσουμε μια συνταγή συγκεκριμένη.
   Το ρεφλέ δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου αλλά θα στο εφαρμόσει μια κομμώτρια ανάλογα του αποτελέσματος που θες. Λογικά κάποιο σαντρέ ρεφλέ.
   Μην δοκιμάσεις κάτι μόνη σου, δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα βρεις ένα καλό κομμωτήριο και πάλι για να εμπιστευθείς! :)

   Διαγραφή
 133. Ανώνυμος19/6/13

  exw skouro kastano malli santre fridia kai skourwxrwmi epidermida kai matia kastana tha thela na taanoixw ti xrwmA M PROTEINETE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείς να κάνεις ένα χρώμα 2 τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό σου για παράδειγμα. Αλλά και πάλι, δύσκολο απλά με μια περιγραφή που μας έδωσε να πούμε ακριβώς ποιο χρώμα σε κολακεύει.
   Αυτό μπορεί να στο πει μια κομμώτρια που θα δει και από κοντά τα μαλλιά και τα χρώματα σου.
   Μπορείς όμως να κάνεις και ξανοίγματα τύπου ombre, ανοίγοντας μόνο τις άκρες σου. Θα έχεις ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα!

   Διαγραφή
 134. Ανώνυμος21/6/13

  geia sas.eimai 16,to malli mou einai kastano,oute polu skouro oute polu anoixto me kastana matia kai ta frudia mou dn eine polu skoura,kastana anoixta.ta mallia mou einai fusika.to derma mou den einai oute polu aspro oute polu skouro.alla to kalokairi maurizw.ehw skeftei na ta kanw maura alla isws kai na me agrieuoun.tha ithela na knw ena jantho me ntekapaz alla fobamai mhn to kapsw.ehw skeftei kai to karoti h' to kokkino,poio tha htan kalutero panw mou?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα!
   Από ότι καταλάβαμε θες να κάνεις απλά μια αλλαγή και δεν ξέρεις τι χρώμα να κάνεις.
   Εμείς θα σου προτείναμε να μην αλλάξεις την βάση σου, που έχει το φυσικό σου. Δοκίμασε να ανοίξεις κάποιες τούφες 2 τόνους σε καστανόξανθη απόχρωση,όχι τις κλασσικές ανταύγειες. Ακόμη μπορείς να δοκιμάσεις το ombre ώστε να βάψες μόνο τις άκρες σου και να μην πειράξεις το φυσικό σου χρώμα στην ρίζα!

   Διαγραφή
 135. Ανώνυμος28/6/13

  Γεια σας! Ζητώ την συμβουλή σας για να μάθω τί νούμερο απόχρωση( ombre wild look, της Loreal ) θα ταιριάζει στο δικό μου χρώμα μαλλιών! Υπάρχουν 3 και δεν θέλω πρώτη φορά που θα το δοκιμάσω να προκύψει δυσάρεστο αποτέλεσμα! Έχω καστανόξανθο χρώμα ...θα σας είμαι ευγνώμων εάν μου απαντήσετε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα! Συνολικά οι αποχρώσεις είναι 4 , όχι 3.
   Θα κάνεις το Νο 2 ή το Νο 3. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς το χρώμα σου. Αν είσαι περισσότερο προς το καστανό θα κάνεις το Νο 2 που είναι για ΣΚΟΥΡΑ ΞΑΝΘΑ ΕΩΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ, αν είναι πολύ ανοιχτό καστανό προς ξανθό το χρώμα σου θα κάνεις το Νο.3 ΞΑΝΘΑ ΕΩΣ ΣΚΟΥΡΑ ΞΑΝΘΑ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/13

   εντάξει! σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας ! :)

   Διαγραφή
 136. Ανώνυμος29/6/13

  καλησπερα..θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..εδω και 3 χρονια βαφω το μαλλι μου μαυρο(κορακι)αλλα τα βαφω μια φορα το χρονο γιατι δεν θελω να τα κουραζω...τωρα εχω να τα βαψω 7 μηνες αλλα θελω να τα ανοιξω..το φυσικο μ ειναι καστανοξανθο κ εχω λευκη επιδερμηδα τωρα ομως το καλοκαιρι μαυριζω πολυ ευκολα .τα ματια μου ειναι καστανα..τι χρωμα περιπου με προτεινεις να τα κανω?
  ευχαριστω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα, από την περιγραφή σου πρέπει να ανήκεις στις ζεστές αποχρώσεις. Κάνε ένα καστανό ανοιχτό που θα είναι και κοντά στο φυσικό σου όπως λες.
   Προσοχή να κάνεις την αλλαγή σε κάποιο κομμωτήριο γιατί αφού τα μαλλιά σου είναι βαμμένα με μαύρο , θέλει ειδικά βήματα για να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών. :)

   Διαγραφή
 137. Ανώνυμος2/7/13

  Geia sas!!!!! Sugxaritiria gia t post sas.....egw exw kastana mallia,galana matia k aspro derma pou kokkinizei eukola....thn kuriakh m evapse mia filh m pou exei spoudasei kommwtikh t mallia....egw t ithela ksantha santre k auta m asprisan sth riza k kitrinisan kapws sthn akrh....twra dn kserw ti n kanw...n prospathisw n petuxw t ksantho santre an k m lene pws me xlwmiazei polu k dn m paei????i kalutera n ta vapsw kanena sokolati anoixto i kastanokokkina,?,???gt k auta m aresoun polu alla dn kserw an m phgainoun....k allh mia erwthsh....an t vapsw sokolati anpixto i kastanokokkina tha m perasoun aplws tn vafh i prepei n kanoun diaforez diadikasies?? :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 138. Ανώνυμος2/7/13

  Ksexasa n pw pws kastanokokkina t exw ksanakanei k m eipan pws m pane polu alla dn kserw katholou ti n kanw"!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
   Επειδή έχεις λευκή επιδερμίδα όπως λες σίγουρα το σαντρέ θα σε χλωμιάζει και ειδικά χωρίς μακιγιάζ δεν θα διακρίνονται τα χαρακτηριστικά σου.
   Το καστανοκόκκινο πιστεύουμε θα σου πηγαίνει.
   Η φίλη σου λογικά θα σου περάσει την νέα βαφή αλλά επειδή έχει προηγηθεί ντεκαπάζ για να τα κάνεις ξανθά, προσοχή να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο οξυζενέ για να μην ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου.

   Διαγραφή
 139. Ανώνυμος13/7/13

  Γεια σας! Συγχαρητήρια για τν site σας! Με λένε μαργαρίτα και ειχα βαμμένα τα μαλλιά μου κάστανα σκούρα και αποφάσισα να τα βαψω κόκκινα.πήρα το 66/46 της koleston με 20 οξυζενέ αλλα έπιασε μονο η ρίζα και τα κάτω παρέμειναν κάστανα.για να γίνουν ολα ομοιόμορφα να πάρω την ίδια βαφή και να βαψω μονο τις άκρες με 30 οξυζενέ Η' έχετε να μου προτείνετε κάτι αλλο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα!! :)
   Δεν πιστεύω δυστυχώς.. ότι αν ξαναπεράσεις το ίδιο χρώμα με 30αρι θα βγει το χρώμα στις άκρες. Κανονικά έπρεπε να γίνει ένα ξάνοιγμα στα μαλλιά σου πριν περάσεις το νέο χρώμα..
   Τώρα καλύτερα να κάνεις την διόρθωση σε κομμωτήριο..

   Διαγραφή
 140. Ανώνυμος1/8/13

  Καλημέρα!εδώ κ αρκετά χρόνια βάφω τα μαλλιά μου στο σπίτι (ξανθά, 9.1) και είμαι ευχαριστημένη, αλλά αποφάσισα να τα σκουρύνω και να τα φέρω πιο κοντά στο φυσικό μου, (καστανόξανθα σκούρα), καθώς, όσο μεγαλώνουμε,το ΄πολύ ξανθο μας μεγαλώνει περισσότερο...Έτσι επέλεξα την απόχρωση 9.13 με 1/3 φυσικό 7 (για κάλυψη λευκών. Βάζω κ ελάχιστο 111 για την κιτρινίλα, όμως με τα λουσίματα κοκκινίζει. Φταίει το οξυζενέ? (βάζω μισό-μισό 20 κ 30 βαθμούς)Πώς πρέπει να μπείνει με σκουρότερη βάση? Μήπως επίσης πρέπει να βάλω σκέτο σαντρέ (9.1) αντί για το μελι σαντρε για να μην κοκκινίζει? Ευχαριστώ πολύ!
  Margi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 141. Ανώνυμος7/8/13

  Καλημέρα! Μετα απο πολλές βαφές το χρώμα του μαλλιού μου ειναι καστανόξανθο με διαφορα της ριζας με τα χωρις να ειναι ασχημο ,γιατι ειναι μικρη η διαφορα(η ριζα ειναι πιο σκουρα τα κατω ειναι πιο ξανθα).θελω να πετυχω ενα ξανθο χρωμα το οποιο να μν κιτρινιζει αλλα ουτε κ να ασπριζει υπερβολικα.τι νουμερο βαφη θα μ προτεινατε κ τι νουμερο οξυζενε? Σας ευχαριστω .αννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/8/13

   Καλησπερα! Μετα απο πολλα βαψιματα πανω στο μαλλι μου , 9ελω να κανω μια αλλαγη !! Βαφω εδω και 7 με 8 μηνες το μαλλι μου Μαύρο δλδ Το Νο1 απο της βαφες και 9ελω τωρα μεσα στους επομενους μηνες να κανω μια αλλαγη 9ελω να ανοιξω το χρωμα των μαλλιων μου , και να το κανω προς το Ξαν9ο αλλα όχι πολυ ξαν9ο απλα να φερνει σε αυτο το χρωμα , καπως προς το μελί ανοιχτο καπως ετσι , και χωρις να κανω ντεκαπαζ το μαλλι μου !! εγω δερματολογικα δν ειμαι ουτε ασπρη αλλα ουτε μελαχρινη καπου στο μετριο !! Θα περιμενω να μου πειτε τι να κανω ! Σας ευχαριστω ..Ρια

   Διαγραφή
  2. Άννα είναι δύσκολο να σου προτείνω βαφή ιντερνετικά.. Το ξανθό για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι δύσκολο χρώμα και καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία για να μην έχεις πρόβλημα διχρωμίας με την ρίζα σου.
   Ίσως χρειαστείς και κάποιο ρεφλέ..

   Διαγραφή
  3. Ρία μου καλημέρα!
   Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά για να ανοίξεις το μαύρο χρώμα ώστε να πας σε ξανθό, σίγουρα θες ντεκαπάζ.
   Το θέμα είναι ότι σίγουρα το ξάνοιγμα καλύτερα να γίνει σταδιακά και σίγουρα σε κομμωτήριο για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα καταστρέψεις τα μαλλιά σου και θα έχεις ένα καλό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

   Διαγραφή
 142. Ανώνυμος13/8/13

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Κ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΟΛΑ.ΕΙΜΑΙ 27 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΜΑΛΛΙ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ. ΚΟΛΕΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΞΑΝΘΟ ΝΤΟΡΕ 6.3. ΑΠΤΟ ΠΙΓΟΥΝΙ Κ ΚΑΤΩ Κ ΠΘΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΛΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΑΝΕΙΞΕΙ ΑΠΤΟ ΗΛΙΟ.ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΕΝΑ 7ΑΡΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΘΟ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΞΑΝΘΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΣΤΑΝΟ .ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΜΑΙ ΡΟΔΑΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ. ΕΧΩ Κ ΜΑΤΙΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ.Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ.ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΚΟΝΤΑΣΤ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΙΟ ΧΡΩΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ Κ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΕ ΘΑ ΤΑΛΑΙΩΡΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ Κ ΙΡΙΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
   Μπορείς να κάνεις ανταύγειες ακόμη και 2 χρώματα ώστε το αποτέλεσμα να μην φαίνεται στιμένο. Ανάλογα με το χρώμα της ρίζα σου αλλά και του κάτω μέρους των μαλλιών σου μπορείς να βρεις 2 αποχρώσεις καστανού ανοιχτού που να ταιριάζουν.
   Το καστανό ανοιχτό σε ζεστές αποχρώσεις σίγουρα θα σου πηγαίνει.
   Οι αντιθέσεις χρωμάτων θα είναι η μόδα στα μαλλιά το 2014, άρα μπορείς να το τολμήσεις!

   Διαγραφή
 143. Ανώνυμος14/8/13

  Καλησπερα σας.. Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας . Θελω να κανω μια αλλαγη στο φυσικο χρωμα των μαλλιων μου που ειναι σκουρο καστανο (στον ηλιο κοκκινιζει λιγο ) και σκεφτομουν για την αποχρωση 7.37 της lorvenn ξανθο ντορε καφε. Ποια ειναι η γνωμη σας ;; Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα! Από ότι φανταζόμαστε θα σου ταιριάζει.. Πρέπει να ανήκεις στις ζεστές αποχρώσεις άρα να κινηθείς σε τέτοιες αποχρώσεις..

   Διαγραφή
 144. Ανώνυμος24/8/13

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΞΘΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΣΤΑΝΟ.ΜΟΥ ΠΕ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΠΤΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ 8.1 ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ ΕΝΩ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6.3.Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΟ ΧΟΝΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΤΕΚΑΠΑΖ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για 2 τόνους αν ανοίξεις το χρώμα σου, μάλλον δεν θα χρειαστεί ντεκαπάζ!
   Σίγουρα η κομμώτρια σου που θα δει τα μαλλιά σου από κοντά, μπορεί να σου πει με σιγουριά! Πάντως δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεσαι ντεκαπάζ.

   Διαγραφή
 145. Ανώνυμος31/8/13

  καλησπερα! με λενε βαγιαννα! μπραβο για την δουλεια σου ΜΣ!! ηθελα κι εγω να κανω καποιες ερωτησεις! εχω φυσικα καστανα μαλλια,αρκετα σκουρα, και τα βαφω εδω και τρια χρονια μαυρα, 2 με 3 φορες τον χρονο. η επιδερμιδα μου ειναι λευκη και μου ταιριαζουν τα ψυχρα χρωματα. θελω να τα βαψω τα μαλλια μου βουργουνδι. μια κομμωτρια μου ειπε να κανω ντεκαπαζ,και να τα βαψω μετα. για την ακριβεια, να δοκιμασει ντεκαπαζ σε μια τουφα,και θα κρινει αν μπορει να βγει το αποτελεσμα που θελω,ωστε να μου τα κανει ολα. τα μαλλια μου ειναι πολυ μακρια,φτανουν στην μεση,και θελω να ρωτησω αν το ντεκαπαζ θα πιασει. οι ακρες μου ειναι αρκετα ξηρες,και τον τελευταιο μηνα προσεχω,με μασκες και κοντισιονερ.φοβαμαι μηπως με το ντεκαπαζ και την βαφη απο πανω οι τουφες δεν ειναι ομοιομορφες,αν κατω κατω ειναι μαυρα ή αν καουνε τα πανω και πληγουν ανεπανορθωτα. ξερετε καποια που να το εχει δοκιμασει σε ολα τα μαλλια;ειναι δυνατα τα δικα μου,με φυτρες,πυκνα και μακραινουν αρκετα γρηγορα,και δεν θελω να τα χαλασω και να αρχισουν να μου πεφτουν. συγγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Βαγιάννα!
   Τι υπέροχο όνομα! :) Σε ευχαριστούμε αρχικά για τα καλά σου λόγια!
   Αρχικά να σου πούμε ότι η κομμώτρια σου πολύ καλά και θέλει να δοκιμάσει μια τούφα σου για να δει πως θα αντιδράσει το μαλλί σου.
   Είναι πιο σωστό παρά να σε βάλει κατευθείαν στην διαδικασία του ντεκαπάζ.
   Το αν το ντεκαπάζ θα σου επηρεάσει τα μαλλιά σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αρχικά από την ποιότητα των μαλλιών σου αλλά και από την τεχνική και τις γνώσεις της κομμώτριας.
   Δυστυχώς χωρίς ντεκαπάζ στο βαμμένο μαύρο μαλλί δεν μπορεί να πιάσει κάποιο χρώμα.
   Πιστεύω να κάνεις την δοκιμή που σου είπε η κομμώτρια σου και αν δει ότι το ντεκαπάζ ανοίγει εύκολα τα μαλλιά σου να το προχωρήσεις.
   Εσύ συνέχισε με τις μάσκες σου και με ειδικά προιόντα να φροντίζεις τα μαλλιά σου και πιστεύω δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/13

   ευχαριστω πολυ για ολα! μαλλον θα τα κανω, πιστευω θα αντεξουν τα μαλλια μου γιατι ειναι πολυ γερα.και η συγκεκριμενη κομμωτρια δειχνει να ειναι πολυ καλη. να σαι καλα και συνεχισε την καλη δουλεια ;)

   Διαγραφή
 146. Ανώνυμος1/9/13

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ Κ ΠΑΛΙ ΜΣ.ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ. ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΣΤΑΝΟ.ΛΕΩ ΝΑ Κ ΚΑΝΩ ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΠΤΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΤΟ 8.1. ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΟΜΠΡΕ Κ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ 6.3 ΤΙ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΚ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου και Καλό μήνα! :)
   Το ombre είναι φυσικά πολύ μοντέρνο! Απλά δεν έχει σχέση με τις ανταύγειες είναι άλλη τελείως τεχνική!
   Πάντως ο συνδυασμός τω 2 χρωμάτων ακούγεται πολύ ωραίο!!

   Διαγραφή
 147. Ανώνυμος2/9/13

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ Κ ΠΑΛΙ Μ.Σ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙΝΤΕΚΑΠΑΖ.ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. Κ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΕΠΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 8.11 ΚΑΙ 9.17 ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙ Κ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ.ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ. Κ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ.ΑΝ ΜΑΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΙΣ. ΚΑΝΩ. Κ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6.3 ΚΑΙ ΑΠΤΟ ΠΙΓΟΥΝΙ Κ ΚΑΤΩ. 7.17.ΘΑ ΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΣΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΞΑΝΟΙΞΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 148. Ανώνυμος7/9/13

  Γεια σας!Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με εναν συνδυασμο χρωματων της συγκεκριμενης εταιρειας!Να τονισω οτι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη καθως τα βαφω ξανθα περιπου 1 χρονο τωρα.Αρχικα να σας πω οτι η ριζα μου ειναι ανοιχτο σαντρε προς το γκρι..ο συνδυασμος που κανω με τις βαφες της Lorvenn ειναι 1021 2/3 και 1089 1/3 με 1 μπουκαλι οξυζενε και 1 μπουκαλι 40. Μεχρι στιγμης μου εβγαινε αψογο χρωμα προς το ασπρο..Να σημειωσω οτι το μαλλι μου εχει καποιες ανταυγειες απο ντεκαπαζ.Αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι οτι η κοπελα απο τα Hondos Center μου προτεινε να παρω μια καινουργια αποχρωση απο τα Beauty Color Super Blondes το 1018..Και ετσι εχω παρει 1021 και 1018 η οποια 1018 στην περιγραφη γραφει super blonde σαντρε πλατινε.Τι συνδυασμο μπορω να κανω για να βαψω την ριζα?1021 2/3 και 1/3 1018?η το αντιθετο? ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για την εκταση του μηνυματος :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/9/13

   1 μπουκαλι 30 και 1 40 ηθελα να γραψω.

   Διαγραφή
 149. Ανώνυμος7/9/13

  ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ 9.17 ΚΑΙ 8.11 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΞΑΝΘΟ.ΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΘΗΝΑ ΚΑΠΩΣ.ΟΣΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΑΙ Κ ΕΧΕΤΕ ΒΑΣΗ 6.1 6.3 7.17 ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΙΟ.ΣΑΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΠΟΥ ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΔΑ.ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΝΤΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 150. Ανώνυμος11/9/13

  καλησπερα....εχω βαψει τα μαλλια μου μαυρο μπλε πριν τρεις με τεσσερις μηνες...ανηκω στις ψυχρες αποχρωσεις...εχω φυσικα καστανα σκουρα μαλλια κ καστανα ματια και ασπρη επιδερμιδα...σκεφτομαι αν πρεπει να τολμησω ενα κοκκινο σκουρο...το 5.56 συγκεκριμε
  να στο χρωμα του αγριοκερασου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 151. Ανώνυμος11/9/13

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ.ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΤΙΣΛΕΠΤΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΜΙΞΕΙ 8.11 ΚΑΙ 9.17 ΚΟΕΣΤΟΝ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ 9.11 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΞΩ ΜΕ 9.17 Η ΒΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑ 6. 1 6.3 ΚΑΙ 7.17ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΑ ΧΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΤΕΚΑΠΑΖ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΞΥΖΕΝΕ.Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΑ ΧΟΝΤΟΣ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΛΑΜΨΗ Κ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ.ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ.ΜΕΤΑ ΤΗ. ΒΑΦΗ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΞΕΒΓΑΛΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΜΑΣΚΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή